lördag, juli 14, 2007

Den värdiga äldrevården, åter ett bakslag

I spåren av mitt tidigare inlägg kring äldrevården läser jag nu på SVD.se att ett äldreboende på Södermalm i Stockholm kritiseras för andra gången för att de lämnar dementa utan tillsyn på natten samt låser in dem. Här finns 53 mer eller mindre dementa gamla som bor på sex olika våningar. Men när natten kommer finns bara fyra personal där som får cirkulera mellan våningarna. - Att lämna hela våningsplan obemannade under lång tid är inte förenligt med säker och god vård och omsorg om de äldre säger äldreomsorgsinspektören Eva Lindgren.

Klarar vi inte att ge våra äldre bättre vård ???

Kollade lite på nätet och hittade äldreboendets kvalitetsgaranti, här följer några stycken saxat direkt ur garantin. "Vårt mål är att kunna erbjuda ett tryggt och säkert boende dygnet runt. Vi har engagerad och välutbildad personal som arbetar med kontaktmannaskap. Vår verksamhetsidé är att ta hand om och bemöta varje enskild person utifrån deras unika situation, att medverka till att deras egna resurser tillvaratas och att de sociala kontakterna bibehålls. Vår ambition är att det ska vara god kvalitet på vår verksamhet. Dina synpunkter är därför mycket viktiga. Om Du har synpunkter på verksamheten eller inte tycker att vi levt upp till våra åtaganden vill vi gärna att du hör av Dig så att vi får chans att förbättra oss" Känns som att dom har en hel del att ta tag i på äldreboendet.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Catarina sa...

Kan det vara Attendo Care?

Anonym sa...

Känns som det gäller ett privat vårdföretag.

Om jag inte minns fel så var det 4 nattpersonal på över 50 boende.
Även om verksamheten legat i ett plan så känns detta lite.

Arbetade under 70-talet själv natt på en avdelning i landstingets regi för dementa. Då och Där fungerade vården bättre.
MVH./ Lisalill

Krassman sa...

Catarina, Lisalill: Det är ett kommunalt boende vad jag vet. Oavsett drivftsformen så är det helt åt skogen. Det var inte första gången heller tydligen. Sökte på nätet och hittade detta: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=336953