måndag, juli 02, 2007

KD i ledband åt Plymouthbröderna?

Det har rapporterats om att plymouthbröderna nu skall få starta en religös friskola. Skolverket ansåg att församlingens slutenhet inte gick att förena med skolans mål och värdegrund. Plymouthbröderna hävdar att kvinnan är underställd mannen och att all vetenskaplig utveckling är av ondo. Avhållsamheten från ondska leder också till att Plymouthbröder inte innehar eller tar del av världsliga ting såsom tv, tidningar, radio, underhållning eller sådant som inte är verklighetsbaserat. Trots detta ändrade verket sig när bolaget som skall driva skolan anställde en ny rektor.

Tjänster ger gentjänster, tack för stålarna Plymouth !!

Under valrörelsen så sponsrade plymouthbröderna borgerliga alliansen med miljontals kronor, och skälet var inte hemlighet länge. Folkpartiet med Jan Björklund i spetsen tänker inte betala tillbaka den tjänsten men KD håller fast vid sin linje att inriktning och att undervisningen
ska i allt väsentligt svara mot läroplanensallmänna mål och värdegrund, vad nu allt väsentligt är enligt KD. Inger Davidson (Riksdagsledamot för kristdemokraterna) skev så tidigt som 2005 i DN att Folkpartiets krav på att stoppa nya religiösa friskolor är farligt eftersom det leder till ett slutet samhälle där det inte finns plats för olika ideologier och livsåskådningar.

När man lägger ihop bilden med Plymouthbrödernas miljoner till alliansen, Jan Björklunds vilja att förbjuda nya religösa friskolor och KD inställning så kan man konstatera att detta kommer bli en svår fråga för regeringen. Skall Björklund sälja sig till nya politiska uppdragsgivare (Plymouthbröderna) eller skall det införas ett totalt stopp för nya religiösa friskolor. Kommer KD någonsin erkänna att dessa kristna fundamentalister inte skall driva skolor i vårt land.
Läs även Ann-Christine Furustrands vackra opus på ämnet.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: