onsdag, juli 04, 2007

Fear Thy Doctor med Hugh Grant

9/11 satte nytt mått på alla terrordåd för alla terrorister. De som kommer att utföra dåd efter den dagen kommer alltid att jämföras med vad som hände med Twin Towers, detta oavsett orsak, politiska övertygelse eller religon. I DN kan vi läsa att terrorn har fått ett nytt ansikte men verkligheten är att terrorns ansikte alltid kommer att förändras.

Uppföljaren med Hugh Grant kommer heta Fear Thy Doctor

De som utförde attentaten mot Londons kollektivtrafik den 7 juni 2005 var fyra personer som var födda och uppväxta i Storbritannien. Då fick Polisen arbeta med att rikta in sig på inhemska grupper, ofta bestående av lågutbildade personer med utländskt påbrå som utvecklats till extremister i Storbritannien, nu handlar om högutbildade personer som kommit utifrån för att arbeta i landet. Vi får aldrig motverka terrorism med våra fördommar som ledstjärna, då kommer vi alltid vara tvåa på bollen. Hur kommer terrorns ansikte att se ut i framtiden? Det vet bara de som beslutat sig för att bära det, vi får se det oftast när det är för sent. För er som inte sett Arlington Road så rekomenderar jag den, den får en att fundera på detta med terrons ansikte.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

OK, så du ser inget samband mellan de senaste årens värsta terrordåd ? Det finns ett väsentligt samband.

Krassman sa...

Anonym: Samband, ja visst. Men Mitt inlägg handlar om att terrorismens ansikte alltid kommer att förändras, tror inte du det?
Att gå från lågutbildade personer med utländskt påbrå till högutbildade som tillhör det övre skiktet i samhället är ett steg som terrorismen har tagit i detta fall. Vad blir nästa.....ta bara Timothy McVeigh och det värsta dådet innan 9/11.

Knute sa...

Den perfekta täckmanteln. Vem skulle misstänka en läkare?

Krassman sa...

Knute: Vad blir det nästa gång, prästen och flygkaptenen. Eller varför inte ledningen på Forsmark :)