torsdag, juli 12, 2007

Schwarzkopf inget för L‘Oréal

Vi vet alla att onaturliga skönhetsideal är vardagsmat inom mode/kosmetika branshen, men nu har även rasdiskrimineringen kommit in i bilden. Det är nämligen den franska kosmetika­jätten L´Oréal (och Garnier) som har dömts för rasdiskriminering när man försökte undvika icke-vita för att göra reklam för en ny schamposort. Domen betraktas som historisk. Det är första gången ett storföretag döms för att ha försökt rekrytera kvinnor på basis av deras ras.
Kosmetika­jätten L´Oréal visar sitt rätta ansikte

Hoppas att fler organisationer och politiker tar tag i denna bransch och de ideal som dom förespråkar. Unga människors situation påverkas i alldeles för stor utsträckning av denna bransch som mer eller mindre saknar allt vad corporate responsibility heter. Våra barn och unga växer upp i en värld där de slits mellan Super Slim me och Super Size me, ivrigt påhejad av dessa sjukt onaturliga skönhestideal som kommuniceras via en miljardindustri.
Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

PÅ nåt sätt tycker jag att människor som på fullt allvar tror att man kan få hår (som ju rent definitionmässigt är icke-levande!) att "leva" eller få "lyster" gott kan bli lurade av shamppoo-kolportörer som dessa. Ungefär som den där TV-shop reklamen som rullar om elbältet som stimuelerar dina magmuskler medan du tittar på TV. Vad är det man säger - there´s a sucker born every minute.

Att dom är omvända rasister, lurenderjare och lever av människans oändliga fåfänga var väl ingen nyhet?

Krassman sa...

Jon-Rutger: Word....