söndag, juli 01, 2007

FP, kärnfamiljen och borgerlig dubbelmoral

Från högern brukar det talas om att man skall värna om kärnfamiljen och dess traditioner. Det ser vi tydligt i deras förslag om kommunala vårdnadsbidrag. Nu kommer ett nytt förslag från FP att studenter och pensionärer ska kunna få ersättning för att passa andras sjuka barn. Även proffs-vabbare är välkomna, heter det i förslaget. –Vår tanke är att folk ska kunna ha det som jobb, eller vabba som extraknäck. Studenter, de som pluggar på komvux eller pensionärer ska på det här sättet kunna tjäna några hundralappar, säger Karin Pilsäter (fp).
Vissa saker skall vi inte köpa oss fria från

Förslaget är hämtat i de hushållsnära tjänsterna och skall kunna skapa företag som driver på till en tjänstesektor som subventioneras via skatter och skapar en ny grupp av anställda som är hämtad från historiska tider. De som inte har råd med barnflicka skall på detta sätt kunna få lite känsla av familjen Reinfeldt, sponsrat av försäkringskassan. Redan idag så kan du överlåta till en annan person som stannar hemma från sitt arbete för att vårda ditt barn men då genom försäkringskassan. Hur långt tänker de borgerligapartierna gå inom de hushållsnära tjänsterna? Visst är det tufft att få ihop familj och jobb samtidigt men vi föräldrar har oxå ett ansvar för våra barn och jag tycker det finns ett visst ansvar som man inte skall kunna köpa sig fri från. I framtiden är det väl bara ringa Attendo Child Service AB så tar dom hand om dina barn.

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

"vi föräldrar har oxå ett ansvar för våra barn"

Högerdiskurs! Akta så jag inte anmäler dig till partistyrelsen.

Varför ljuger du om "subventioner"? Det är skatteavdrag. Inte subventioner. Jag tycker det borde vara kriminellt att gång på gång ljuga när man vet bättre.

Krassman sa...

Anonym: Är inte skatteavdrag för dessa tjänster att subventionera en viss sektor? Jag tycker att det borde vara kriminellt att gång på gång spela dum.

Anonym sa...

Kanske inte alla förstått idén?
Föräldern går till jobbet, får ingen försäkringsersättning, får ordinarie arbetsinkomst.

En utomstående, säg en arbetslös eller deltidande granne, till exempel, vårdar barnet och får dagersättningen i stället.

Dvs föräldern "köper sig" inte fri.
Ett alldeles utmärkt frihetligt förslag. Förstår att vänstern är upprörd.

Krassman sa...

Anonym: Vilken solskens historia, dessutom så är den hämtad frår verkliga livet med dagens system. Vad tror du om den här då. Föräldern går till jobbet, får ingen försäkringsersättning, får ordinarie arbetsinkomst.

Ett företag skickar en anställd, vårdar barnet och får dagersättningen i stället.

Dvs föräldern "köper sig" fri.
Ett alldeles utmärkt frihetligt förslag från liberaler som förordar frihet för vissa, men inte för alla. Jag förstår att du är nöjd.

Anonym sa...

Om föräldern med sjukt barn jobbar och får lön och det sjuka barnets passande sköts av "nån annan" som får betalt - var kommer då pengarna till den lönen ifrån? Gud? Föräldern betalar ju inte för den "hemtjänsten" alls..

Ett mer flagrant vittjande av andras plånböcker via skattsedeln för att bekosta dom egna privatvalda kärnfamiljedrömmarna är svårt att hitta. Snacka om att "köpa sig fri" med andras pengar..

Anonym sa...

Krassman:

Nej. Skatteavdrag är inte samma sak som subvention.

Kanske pratar du ditt eget lilla språk där du har en egen definition på ordet subvention? I sådana fall så ljuger du ju inte. Jag ber om ursäkt i fall det är så.

Krassman sa...

Anonym: Visst du har rätt. Enligt Wikipedia är en subvention pengar som betalas av statsmakten för att sänka det pris som producenter eller konsumenter. Ordet subvention kan också användas om bidrag som betalas ut av andra än staten, till exempel privatpersoner eller institutioner som är fristående från staten. Regeringen väljer att göra skatteavdrag, det gör ändå inte politiken morden eller rättvis.

Catarina sa...

Borgarna förfasar sig över förslag om att erbjuda barnomsorg på kvällar och helger då många (fr a kvinnor inom vård, handel och restaurant) arbetar. Nej, på kvällar och helger, då måste ju barnen få vara med sina föräldrar. Men när de är sjuka... ska det komma vilt främmande människor och sprida smittor från hus till hus. Nej, låt barnen vara med sin familj och låt smittorna gå runt inom fyra väggar, ut genom dörren och försvinna. I alla fall brukar jag hojta på mamma när jag spyr.

Krassman sa...

Catarina: Snart kan man byta alla sina föräldradagar mot en surugatmamma. En sån som Carl Bildt har i filmen om moderat historia.http://www.youtube.com/watch?v=oOL-QUqmfYg