onsdag, juli 25, 2007

Människohandel istället för koppleri

Thomas Bodström föreslår att man bör avskaffa koppleribrottet och istället dömma för människohandel. Koppleri är ett brott mot staten. Människohandel är ett brott mot person och lagen har visat sig mycket svår att tillämpa.- Människohandelslagen bygger på tanken att en kvinna släpas fastkedjad till Sverige eller att man hittar en 14-årig flicka från Moldavien i bakluckan på en bil. Det skulle bli lättare att använda om alla brott där en kvinna utnyttjats för prostitution rubricerades som människohandel säger Thomas Bodström.
Kan det höja straffsatsen och bekämpa kötthandeln är det befogat

Jag tycker att alla förändringar som leder till att kunna motverka och höja straffskalan för detta vidriga brott som människohandel (trafficing) är. Bodström kräver att Regeringen bör genast ge en pågående utredning uppdraget att se över hur man kan ta bort kopplerilagen så vi får väl se vad som händer och fötter.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Claes sa...

Var han (Bodström) så upptagen med sin avlyssningslag att han struntade i prostituerade?
Varför väckte han inte frågan när han var ansvarig minister?
Nu går det bra att samla politiska poäng med diverse förslag som han kräver att regeringen skall utreda och införa.

Anonym sa...

Det kan låta som Bodström verkligen månar om offer för människohandel och kvinnor. I verkligheten så arbetar han för människohandel och att människor ska utnyttja oss som arbetar med försäljning av sexuella tjänster. Jag hoppas att alla kommer inse detta och se detta lika tydligt som jag gör.

Bosträm anser att al försäljning av sexuella tjöänster är mäns våld mot kvinnor. En radikalfeminstisk hypotes som inte har förankring i verkligheten.

Jag frågar… varför är det viktigt att slå vakt och skapa lagar kring ett påhittat symboliska våld och utnyttjande? Varför?

Det finns verkligt våld och utnyttjande som sexarbetare och offer för människohandel utsätts för som man ha i tankarna när man vill ändra lagar. Varför inte utgå från detta, varför inte utgå från verkligheten och mänskliga rättigheter när man föreslår ändringar i lagarna som rör försäljning av sexuella tjänster?

Krassman sa...

Legimitation: Din kommentar andas bara unken bitterhet för att borgerligheten inte lagt detta förslag när Bodström var minister. Att från opositionen lägga kloka förslag som bör genomföras till regeringen kallas för att komma med breda politiska lösningar, något som borde ligga i allas intresse. Sluta var bitter över att andra har bra idéer och berätta för mig hur många politiska poäng man måste ha för att bli i majoritet i stället.