onsdag, oktober 08, 2008

Innan det goda råden blir för dyra

Mona Sahlin har talat om att det behövs överenskommelser över blockgränserna för att skapa trovärdighet för Sverige, hon var ju själv med under krisen 1992 så man kan tycka att hennes oro bör tas på allvar. Då precis som nu hävdar den borgerliga regeringen att gemensamma lösningar med oppositionen bara skulle utnyttjas partipolitiskt inför det kommande valet. Knappast ett tecken på ansvarstagande och med tanke på utvecklingen just nu så kan ett sent uppvaknande kosta onödigt mycket, för landet och för Reinfeldt.

Visheten själv har talat...

På DN debatt i dag så talar visheten själv på ämnet, nämligen Ingvar Carlsson. Han beskriver på ett mycket spännande sätt likheterna med krisen -92 och de rådande läget, hans analys innehåller bland annat följande "
Statsminister Fredrik Reinfeldt måste inse att regeringen är för svag för att rida ut stormen på egen hand. I valet hade alliansen bara två procents röstövervikt. Och det borgerliga blocket har i samtliga opinionsundersökningar drabbats av en kraftig tillbakagång. Trots att regeringen har egen majoritet i riksdagen minskar dess legitimitet. Den oerfarne Reinfeldt måste förstå nödvändigheten av ett samarbete över blockgränsen som Carl Bildt fick göra 1992 då han ledde en borgerlig regering". Mycket kloka ord från en mycket klok man och Reinfeldt bör överväga detta, innan det goda råden blir för dyra.

Gammelmedia på detta:
DN, DN igen, The Aftonbladet


Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: