onsdag, oktober 01, 2008

Klart vi skall köpa tillbaka Stadt om vi får

Fick en Norrtelje Tidning från 1997 under näsan igår när min kollega städade ut sitt kontor. Hittade där en artikel som Esse Jansson då hade skrivit om att kommunen skulle köpa tillbaka Stadshotellet i Norrtälje. Rätt häftig tajming måste jag säga, med tanke på att jag lade en motion om det i måndags på fullmäkige. Nedan finner ni artikeln från dagens Norrtelej Tidning.

Roslagsbostäder kan köpa Stadt

Kommunala Roslagsbostäder borde rädda Norrtäljes gamla stadshotell om bostadsrättsföreningen Riddaren 1 går i konkurs.Det föreslår Kristian Krassman (s) i en motion till fullmäktige. Och Roslagsbostäders ordförande Göran Pettersson (m) är inte avvisande.– Vi tittar alltid när fastigheter är till salu om de kan passa in i vårt bestånd och om priset är det rätta, säger han.

Ett eventuellt köp av Stadt har till och med diskuterats lite löst i Roslagsbostäders styrelse.Göran Pettersson är samtidigt noga med att understryka att det kommunala bostadsföretaget inte ska ställa sig i vägen om någon annan seriös köpare är intresserad.
Kristian Krassman hoppas i första hand i sin motion att bostadsrättsföreningen klarar upp situationen, men han menar samtidigt att kommunen måste ha en beredskap om så inte blir fallet.– Socialdemokraterna har ett ansvar att ta initiativ till att omvandla det som i dag är en skamfläck för Norrtälje stad till att bli det smycke som var intentionerna med ombyggnationen till vackra lägenheter, skriver Kristian Krassman. Motionen ska besvaras på ett senare fullmäktigemöte.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: