torsdag, oktober 02, 2008

S har verktygen för oroliga tider

Att den borgerliga regeringen genom sin politik har bäddat för att många kommer att drabbas hårt av en vikande konjunktur är uppenbart. Den borgerliga regeringen har medvetet gjort så att vanligt folk står sämst rustade när lågkonjunkturen slår tillskillnad från de som redan tidigare hade det gott stält. Utanförskapet som borgerligheten gick till val på att åtgärda har ökat med 20 000 personer de senatse 12 månaderna och varslen bara fortsätter. Hälften av de planerade skattesänkningarna går till höginkomsttagre samtidigt som socialbidragen ökar och allt färre har jobb att gå till. Det blir med andra ord en lång kall vinter.

Vi har grejerna, de har tappat bollen och fått kramp efter halva matchen

Idag så presenterade Thomas Östros och Mikaela Valtersson från mp de gemensamma budgetsatsningar som hade gjorts om man suttit i Rosenbad. Gemensamma satsningar på tio miljarder kronor på utbildning för arbete. Det är balnd annat yrkesutbildning för arbetslösa och här föreslår man 9 000 fler platser än i regeringens budgetproposition för 2009 samt 10 000 fler för 2010 och 2011. Lägg då till det slöseri med statens pengar som den borgerliga regeringen gör med alla sina "projekt". Ni behöver bara läsa om Riksrevisionens analys av den borgerliga regeringens ungdomsstöd för att förstå hur det ligger till.

Den studie som Riksrevisionen gjort av ungdomsstödet visar att mer än hälften går till unga som redan har jobb och att varje ungdomsjobb kostar statskassan omkring en miljon kronor.
Det kan jämföras mot att en arbetsmarknadsutbildning i genomsnitt kostar 270.000 kronor och ett nystartsjobb 75.000 kronor, enligt Riksrevisionen.-Man kan tycka att det är ett märkligt sätt att hantera statliga pengar, konstaterar riksrevisor Karin Lindell (SVT)

Gammelmedia på detta
SVT, SvD,
Nymedia på detta och annat
Morian, Arvid Falk, Tant oppositionsråd

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Lisbet sa...

Hej!

Slumpade in på din sida och har läst din blog.
Keep up the good work

Lisbet
http://car-b-q.blogspot.com