fredag, oktober 24, 2008

Tack för det oppositionen

I början av oktober så rapporterades det om att KD skulle få avgöra frågan om könsneutralaäktensp genom att fixa en uppgörelse med "giftermål". Stefan Attefall berkräftade då från den kristna högern i riksdagen att det fördes diskussioner om att lyfta ut ordet ”äktenskap” ur den nya lagstiftningen. – Det är en väg som vi är beredda att samtala kring. Äktenskap är ett begrepp som är instiftat som en samlevnadsform mellan en man och en kvinna. Det har också stark religiös innebörd för många kyrkor och samfund. I katolska kyrkan är äktenskapet till och med ett sakrament, säger Attefall till SvD då.

Nu efter superveckan då den moderata alliansen fått press på sig från oppositionen så är läget ett annat. Moderaterna, folkpartiet och centerpartiet har avvisat kristdemokraternas förslag till kompromisser i frågan om könsneutrala äktenskap. Anledningen till att moderaterna, centern och folkpartiet inte är beredda att kompromissa med kristdemokraterna är att flera borgerliga riksdagsledamöter har hotat med att rösta med oppositionen, enligt TT:s källor. Göran Hägglund tillbakavisar naturligtvis uppgifterna om att kristdemokraterna håller på att köras över av de andra borgerliga partierna i frågan. Hägglund verkar med andra ord vara helt inställd på att straffa ut KD ur riksdagen 2010.

Gammelmedia på detta:
Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är det nu? Alla har rätt att säga vad dem vill utom vi kristna?
Kan vi som tror och lever enligt en kristet sätt att leva, kan vi, frågar jag, leva som vi tror?
Varför, ska lagen tvinga oss att säga upp vår tro?
Vi tror att äktenskapet är grundad i GUDS ord, och det är därför bögar enligt vår uppfattning, kan inte gifta sig.
En stark påtryckning av bög partiet, eller miljö partiet, vill köra över oss, varför?
Är vi mindre värda?
Vi kräver att kunna uttrycka oss, att kunna leva som vi tror, varför ska vi ändra vår sätt att leva för att en bög politisk partiet, som faktisk är minoritet, vill tvinga oss detta?
!!!!NEJ TILL BÖGAKTENSKAP!!!!

Krassman sa...

Anonym: Det är väl ingen som tvingar dig till att ingå ett homoäktenskap eller? Du skall naturligtvis få leva ditt liv som du tror. Du kan väl inte påstå att införa könsneutralaäktenskap är att ses som en handling att tvinga er säga upp er tro. Du får gärna tro att äktenskapet är grundat på någon guds ord men det är dock reglerat i sveriges rikes lag. Ni som är motståndare till könsneutralaäktenskap är inte mindre värda, ni är bara i minoritet. Det är sex bögpartier som är för könsneutraläktenskap, och det är då ingen minoritet. Nej till homofober och diskriminering, jag till jämställdhet och lika inför lagen.

Anonym sa...

Vi tror inte bara att bögäktenskap är fel, utan att homosexualitet är en SYND, GUD kan förlåta dem, men först dem måste ändra deras sätt att leva. Då vi som tror på GUDS ORD, ser detta attack till vår tro som en direkt attack till oss, varför ska vi hålla tyst om detta?, varför måste vi acceptera homosexualitet om vi vet att alla som praktiserar detta kommer att gå förlorad?.

Anonym sa...

Alla kristna anser inte att homosexualitet är en synd!
Generalisera inte, du får tro och tycka som du vill men alla andra behöver inte hålla med dig. Majoriteten i riksdagen verkar vara för könsneutrala äktenskap, de i riksdagen är valda i demokratiska val och företräder oss, alltså har de rätt att stifta lagar. Även om en viss lagar strider mot din personliga uppfattning.

peppelorum sa...

"varför måste vi acceptera homosexualitet om vi vet att alla som praktiserar detta kommer att gå förlorad?."

Om de inte tror på samma sak som ni så är det väl strunt samma om de går förlorade. För oss som inte tror på samma sak som ni så är det strunt samma eftersom vi inte tror att man går förlorad.
Har svårt att se vad du är emot egentligen, homoäktenskap eller att de går "förlorade"?

Unknown sa...

Anonym, eller Henry, eller vad du nu heter... jag tror på allas lika värde oavsett sexuell läggning, inklusive en del nära och kära som är homosexuella. Borde inte jag då kunna betrakta DITT inlägg som ett direkt angrepp på MIG? Eller är det bara kristna som får känna sig påhoppade?

Krassman sa...

Anonym: Så det är så ni ser på saken. De måste ändra deras sätt att leva. Själv kan jag tycka att man inte skall ställa högre krav på någon annan än sig själv. Du kanske tror på guds ord och det är ingen som begär att du skall ändra din inställning till det. Frågan är väl varför du anser att alla andra skall leva efter den tron som du förespråkar.

Om du inte själv kan acceptera att människor lever efter en annan tro än din egen så begär du mycket mer än vad du begär av dig själv. Du har gjort ditt val att leva efter din tro, låt andra människor göra sitt eget val, utan att behöva mötas av din predikningar om vad som är och inte.

Det är personer som dig som gör att jag skäms över att vara kristen och dessutom heta Kristian, som betyder den kristne.

Anonym sa...

Varför ska det vara så enormt jobbigt att låta äktenskapet stå för ett förhållande mellan en man och en kvinna? Varför låta trendiga modevindar och politisk korrekthet riva upp den världsvida innebörden av begreppet äktenskap?

Gayrörelsen och de politiskt korrekta politikerna har förmodligen ett underliggande och outtalat mål med att införa enkönade äktenskap: Att revoltera mot Gud och hans normativa skapelseordning för oss människor.

Den här typen av mänskligt uppror mot Skaparens vilja och plan kan bara föra vårt land ännu närmare hans dom över vårt land.

Det höga tonfallet och de hårda angreppen mot den bibliskt förankrade synen på sexuella relationer och äktenskapet visar med all tydlighet att den här frågan har en stark andlig dimension: Den världsliga (icke-troende) människan känner inte Gud, hans ord och vilja. Den människan lyder inte Gud, utan leds av helt andra krafter.

Även bland vissa "folkkyrkliga" och "liberalkristna" bloggare utgör uppenbarligen den bibliska uppenbarelsen om Gud bara som en tom kuliss – inte som det väl beprövade fundamentet och Guds ”bruksanvisning” för hur vi människor bör leva i enlighet med Guds vilja.

Vi kristna borde därför fokusera kampen både privat och i kyrkor på bön för hela vårt land och att människor ska söka sig till Jesus. Förslaget om enkönade äktenskap är bara en logisk följd av svenska folkets gudsfrånvändhet.

Ända från syndafallet har människan gjort uppror mot sin Skapare. Genom historiens gång har människan på alla möjliga och omöjliga sätt försökt att försvara synden och avfallet från Gud. Upproret mot honom går helt hand i hand med viljan hos Guds motpol som bara vill förföra människan och föra henne bort från Gud och hans vilja.

Bengt i huvudstaden

Anonym sa...

Det mest upplysande med denna debatt är ju att visa hur religiöst betingat vansinne finns bland oss, på nära håll. Man behöver inte alltså inte gå längre än til närmsta kd möte för att se samma sak som vi beskyller våra muslimska bröder för - tokig religiös extremism.

Krassman sa...

Anonym 09.46: Amen till det anonym. Dessa kristna fundamentalister är inte bättre än någon annan när det väl kommer till ett avgörande. Denna totala inskränkthet, intolerans, nochalans och arogans som visas upp av dessa bokstavstrogna från den kristna högern är skrämmande. Alla lika inför gud, yea right.