tisdag, oktober 07, 2008

Åström beklagar sig och Tolgfors ropar varg

Inte helt oväntat så blir det socialdemokraterna och miljöpartiet som lägger en gemensam motion till riksdagen om FRA. Under Almedalen i sommars så valde vänsterpartiet att inte göra gemensam sak med (s) och (mp) och på den vägen har det nu varit de senaste gångerna. Alice Åström (v) säger att hon tycker det är synd för sakfrågan men å andra sidan tror jag inte att hon hade förväntat sig att bjudas in till en uppgörelse om jag skall vara ärlig. Vänsterpartiet har meddelat så här långt att man inte ställer upp på de ekonomiska principerna som (s) och (mp) är överens om. Saker som utgiftstak, överskottsmål och andra klokheter som hjälper ett land att bibehålla sunda stats­finanser. Med detta så straffar (v) ut sig själva i ständig opposition, oavsett majoritet.

Blir det något valarbete 2010?

Men vi får väl se hur detta dilemma som Vänsterpartiet hamnat i löser sig. Skulle Lars Ohly och Vänsterpartiet ändra sig kring de ekonomiska frågorna så skulle väl inte partiet överleva länge som ett vänsteralternativ och det vet dom själva. Självklart så försöker Sten Tolgfors att bemöta politiken från socialdemokraterna och miljöpartiet i FRA frågan med alla retoriska grepp han lärt sig. Det han gör den här gången är att ropa varg som argument till att inte riva upp FRA-lagen. - De skriver att de ska utreda behovet av en ny lag. Det visar på sönderfallet i oppositionen. Skulle det förverkligas, vilket inte kommer att ske, kommer det att leda till flera år av oreglerat tillstånd, vilket innebär rättsosäkerhet för den enskilde och att Sverige inte får tillgång till nödvändig information, säger han till TT. Wow alltså, den här mannen är verkligen duktig. Undrar om det blir något offentligt valarbetet för Tolgfors i valrörelsen 2010, Reinfeldt och de övriga i det konservativa laget kanske inte tycket han platsar?

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, The Aftonbladet


Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, Totte har väl inte varit någon av de mest lysande stjärnorna (om det finns några) i den moderatledda regeringen. Totte har och förblir varit en ersättare som tydligen kan sättas in där ingen annan vill vara...