måndag, oktober 20, 2008

Jag kräver att Island upphör med valjakten

Den finansiella krisen har drabbat Island stenhårt och just nu så förhandlas det fram ett räddningspaket i Reykjavik på Island. Enligt Financial Times så kommer Island snart att offentliggöra en finansiell räddningsplan på motsvarande 45 miljarder kronor. Planen ska ha skapats med stöd från flera centralbanker och Internationella valutafonden (IMF). IMF ska tydligen stå för drygt 7,4 miljarder kronor i paketet och resten av pengarna kommer från nordiska centralbanker och inte helt oväntat så är Japan med och stöttar med lån till Island.

Visst skall vi rädda Island, men då tycker jag dom gott rädda valarna

Visst kan det vara att bland ihop äpplen och päron men jag önskar ändå att man villkorade detta räddningspaket med att Island omedelbart skall sluta med det dom kallar för valfångst i forskningssyfte. I decennier har man talat om valarnas skydd och vi kan väl ganska snabbt konstatera att trots allt pratande så fortsätter tre länder ensamma att jaga, vilket håller på att äventyra flera arters existens. Självklart så väljer Japan att stötta sina likasinnade nu med stora lån och de är med all säkerhet villkorade. Att stå emot övriga världens protester och ge fortsatt stöd för sin jakt i internationella valfångstkommissionen känns inte alls för långsökt tycker jag. Nu när Sveriges riksbank är med på att låna pengar till Island så kan ju inte dom ha politiska villkor med i uppgörelsen så det blir med andra ord upp till In Your Face att ställa det kravet på Island istället.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, E24

Nymedia på annat:
Björn ställer en klok fråga.
Laakso skriver om nya tider hos Uppslasossarna.
Claes om Baader-Meinhof.


Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Aurora Felderman sa...

Jag är med på det kravet!

Anonym sa...

Gulle-dig som tar upp det kravet vännen! :) Jag är på!

Anonym sa...

som all jakt måste den ske ansvarsfullt. totalförbud är bara ytterligare en extrem på spektrat. nyansering, krassman, nyansering