söndag, oktober 12, 2008

Början till allt och början till slutet

Det som kommit att kallas "superveckan" börjar idag. Det kommer att hållas två partiledardebatter och två dueller mellan statsministerkandidaterna till 2010. Först ut är Agenda ikväll med partiledardebatt klockan 20.00 i SVT 2 och socialdemokraternas och miljöpartites utgångsläge kunde knappast varit bättre. Liberala gammelmedia och de borgerliga partiledarna tror sig vittra blod i frågan om oppositionens regeringsduglighet och kommer med all sannolikhet att kliva in i fällan och börja tala om turerna kring samarbetet mellan (s) och (mp) samt vänsterpartiets ovilja att ta ett ekonomiskt ansvar.

Liberala media och borgerligheten tror de fått blodvittring

Genom detta så har man satt oppositionen som underdog i en tid då finanskrisen och skapar enorm oro och varslen duggar tätt. Att göra det när den borgerliga regeringen som yttersta verktyg och lösningarna på alla frågor oavsett konjunktur är att sänka skatterna för de med högst inkomster kommer ge oppositionen ett öppet mål i frågan om att hantera kriser och ta ett ansvar för landet Falukorv. Samtidigt som detta sker visar siffror att sju av tio väljare vill ha samarbete över blockgränsen för att möta finanskrisen och att 20 procent tror att den borgerliga alliansen vinner valet 2010. I dag är det socialdemokraterna och miljöpartiet som bjuder in den borgerliga regeringen till samtal kring finanskrisen, en inbjudan som jag ställer mig mycket tveksam till om vi fåra höra Reinfeldt säga ja till i kvällen debatt. Ett misstag som jag tror kommer att leda till början på allt för oppositionen och början till slutet för den borgerliga regeringen.

Gammelmedia på detta: DN, SvD, DN igen, The Aftonbladet, The Aftonbladet igen, Dagen

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nja jag vet inte Krassman. Efter Mona "Vindflöjeln" Sahlins framfart denna vecka känns det inte så tryggt med S och miljömupparna som nån slags trygghet i den "kris" som kvällspressen skriker om. Dom bör nog fixa till det här med Kommunist-Lasses roll först...

Krassman sa...

Peo: Vi kan väl båda börja med att vara överens om att det är skillnad på äpplen och mango Peo. Jag tror du precis som de flesta förstår att det är en sak att som borgerliga regeringen vara en politisk "vinflöjel" i sakfrågor jämfört med att försöka få ett parti att förstå vad som fordras för att vara en del i ett regeringsbildande.

Tror det finns en poäng i att göra klart för alla vänsterpartister att om man inte är villig att ta ansvar för Sveriges ekonomi så kommer man aldrig heller att ingå i en regering. Om inte detta ger en signal om ett ansvarstagande i kris tid så vet jag faktiskt inte vad som gör det. Kanske att som Maud Olofsson stå och säga att det inte blir några mera pengar för att hantera alla varsel för ett dagen efter ändra sig. Eller hur blev det med det där obligatoriska A-kassan som skulle skydda alla, eller FRA-frågan,för att nämna några frågor där vinden ändrat ganska mycket på den borgerliga skutan.

Vänsterpartiet kommer aldrig fälla en budget eller gå emot en regeringsföklaring
som socialdemokraterna och miljöpartiet lägger. Men hur kommer den moderata alliansen att göra om KD åker ur riksdagen och kanske SD kommer in i den samma. Den frågan är ju minst lika viktig som den om samarbetet mellan (s),(mp) och vänsterpartiets inställning. Socialdemokraterna och miljöpartites politik är tydlig och ligger klar. Det är den moderata alliansen och vänsterpartiet som behöver få ihop sina prylar om de skall ha någon trovärdighet inför 2010.

Anonym sa...

Ja vänsterpartiets galet flinande lill-Stalin Lasse Olhy sitter än en gång på jokern. Tragiskt.

Jag kan köpa det rakt av om S blir så stora att dom faktiskt får 50 + % av rösterna men detta ständiga kohandlande med kommunisterna och miljömupparna är trist. Vänstern vill bara slänga ut våra skattepengar i ett stort svart hål. Miljöpartiet vet man ju inte längre var man har dom annat än att deras maktkåthet blivit tydlig och att vissa nerrökta 70-tals koftor troligen blivit utpetade.

Så OM ni vinner 2010 (och det är ju inte alls så klart som vissa av er mer trovissa fotsoldater tycker!) kommer vi alltså att se fram emot några års kaos och politiska kovändningar och ständiga svekdebatter. Status quo med andra ord...