tisdag, oktober 21, 2008

Fördjupad nonchalans och den rutiga skjorta är tillbaka

Så här 697 dagar innan valet så hoppar den moderata alliansen i den fiktiva badtunnan igen och presenterar sin nya plan för att inom kort börja tala om att Socialdemokratins alla år vid makten tar tid att reparera och därför behövs fyra år till av orättvisor. Receptet är att damma av Reinfeldt skjorta han hade under valrörelsen 2006 samt att de moderata partierna ska ge ut tidning (inte DN utan en ny), driva nätsajt och skriva ett valmanifest ihop. I augusti 2009 tillsätts tio särskilda reformgrupper (rådslag) som ska lägga grunden för de moderata partiernas nya politik. Grupperna ska arbeta fram förslag på centrala områden som utbildning, sjukvård, brottsbekämpning och klimat, och kommer att slutrapportera under våren 2010.

Men för att inte släppa iväg saker och ting allt för mycket till dessa 10 grupper så börjar man redan nu arbetet med att formulera nästa mandatperiods ekonomiska politik. Det blir ju rätt intressant när man läser vilka nya visioner och grepp den moderata alliansen tar. Anders Borg skall leda en grupp som har det krispiga och fräsch namnet "Arbetsgrupp för en ansvarsfull ekonomisk politik 2010-2014" vilken skall presenterar följande nya grepp:
* Utarbeta ett ramverk för den ekonomiska politiken under nästa mandatperiod, med sunda statsfinanser som grund.
* Arbeta fram en gemensam skattepolitik som ska prioritera skattelättnader för att stimulera arbete, företagande och utbildning.
* Fundera över hur klimatomställningen kan gynnas genom skattemässiga åtgärder.
* Lämna förslag som ska hjälpa in bland andra unga och personer med utländsk bakgrund på arbetsmarknaden. Målet är att minska utanförskapet.

Snacka om nyheter alltså.. zzzzzzzz

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, The Aftonbladet, DN 2, SvD 2

Nymedia på detta:
Ett hjärta rött, Wetterstrand, Kulturbloggen


Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Magnus Hammar Borsch sa...

Varför är det så konstigt att man börjar med att ta fram analyser kring hur det ekonomiska läget kan se ut? Verkar ju faktiskt bättre att man först kollar hur mycket stålar som finns på bankkontot innan man går o handlar.

Eller är det nyheter för vänstern?

Anonym sa...

Tja och vad har S att komma med? En vinglig ledare som kör med ett verkligt veterannummer - politisk kohandel med kommunister och miljömuppar. Det enda vi kan vara säkra på vad gäller detta alternativ är att vi INTE vet vad vi röstar på. Bara tanken på Ohlys labbar på en del av rodret som skall styra skutan Falukorv efter 2010 är tillräkligt för att få mig att tänka på att emigrera till Island!

Krassman sa...

Magnus: Vart du nu hittar nyheten att det skulle vara en nyhet att ta fram ekonomiska analyser kring hutr det eknomiska läger ser ut i framtiden vet jag faktiskt inte.

Vi kan båda konstatera att det var Socialdemokraterna under ledning av Ingvar Carlsson och Mona Sahlin som tog fram de eknomiska principer som räddade det eknomiska krisläget på -90 talet så att det skulle vara en nyhet för vänstern har du ju redan svaret på Magnus. Du kan väl lyfta nivån en smula så dina kommentarer blir lite mer intressanta och relevanta istället.

Peo: Poltik och organisation är vad jag vet två olika saker eller tycker du att Reinfeldt inte tar annasvar över EU politiken för att han inte lämnar besked hur den moderara alliansen tänker hantera SD. Nä du Peo, rätt sak på rätt plats.

Om du undarar över vilken poltik som Socialdemokraterna för på något område så kan du bara ställa frågan till mig så skall jag ge dig svaren. Sedan kan du väl ta Grönland istället så jag slipper vara med att låna pengar till dig ;)