fredag, december 17, 2010

1373 dagar kvar till valet

Som jag skrivit nu ett antal gånger så hoppas jag att Socialdemokraternas opinionsläge förvärras, innan det förbättras. United Minds mätning i slutet av november visade då att Socialdemokraternas lägsta nivå var nådd, men som tur var är icke det fallet. Då när Mona Sahlin hade meddelat att hon avgår som partiledare uppnådde vi 29,1 procent av väljarstödet. I dag noterar Synovate Socialdemokraterna på 26,7 procent.

Ökenvandringen för oss fortsätter och sett mot bakgrund av frågeställningarna kring partiets kriskommission, efterfrågan av öppenhet vid nominering av ny partiordförande och Morgan Johanssons utspel i FRA-frågan så var några andra siffror inte vänta. Socialdemokraternas profil som nu avtecknas lämnar en hel del mer att önska och jag måste tyvärr erkänna att opinionens dom mot oss är rättvis.

Den är dessutom rättvis när det gäller Miljöpartiet. Ett antal kandidater till posterna som språkrör för partiet har gjort presentationer av sin kandidatur vilket visar på spänst och att det finns en hunger inom Miljöpartiet att driva politiken framåt. Opinionen ger Miljöpartiet ett ökat förtroende, vilket är rakat motsatsen för Kristdemokraterna. De interna problemen i KD drabbar likväl partiet som Socialdemokraternas otydliga profil. KD:s stödröster har flytt sin kos och partiet hamnar i dagens mätning på 3,2 procent, ett ras med 2,4 procent sedan valet.

I övrigt så visar mätningen att Moderaterna som återigen valt att kliva ner från scen och ställa sig i rampljuset backar från förra månadens toppnotering. Trots detta och KD:s tokras så får de tre borgerliga partierna 49,4 procent mot 42,2 procent för de rödgröna. Dagens mest glädjande nyhet sett mot mätning är i alla fall är 1373 dagar kvar till valet och det faktum att ur kaos föds ordning, förhoppningsvis.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen / DN / SvD / SvD2 /

Nymedia på detta:
Thomas Böhlmark / Peter Andersson / Tokmoderaten / Peter Högberg / Johan Westerholm / Monica Green /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: