söndag, december 05, 2010

Dags att vända blad Silvia?

Har precis sett andra delen i Kalla fakta:s uppföljning på drottning Silvias pappa, Walther Sommerlath. Hennes tidigare uttalanden om hennes pappas fabrik och hans politiska engagemang lämnar mot denna bakgrund en hel del mer att önska, precis som drottningen själv tycker att kungahusets rådgivare i denna fråga gör. Att Silvia inte efter det första programmet i serien reviderat sin inställning och bidrar till att klarlägga sin fars historik är inget annat än häpnadsväckande.

Hur mycket betalade han för fabriken, Silvia?

Silvia har möjlighet att klargöra och ta avstånd från det som skett när det gäller hennes fars köp av fabriken från Efim Wechsler. Silvia har möjligheten att bidra och ta avstånd från den historia som nu publiceras, men hon väljer att inte medverka i någon intervju. Silvia har möjlighet att häva den banksekretess som finns för att visa hur mycket hennes far betalade den Judiska fabrikören Efim Wechsler som nu tvingades till att sälja fabriken av de Nazistiska lagar som införts. Men hon avböjer från att medverka i en intervju.

Det svenska kungahuset hade sina glansdagar för sex månader sedan. Stora delar av Sverige stod och applåderade när Viktoria fick sin gymägare från Ockelbo. Trots att den förväntade folkfesten och turistinvasionen kom av sig så måste vi ändå konstatera att kungahuset var hett. I dag är det iskallt och Silvias agerande efter TVnäljes research är och förblir en nationell pinsamhet större än kungens kaffeflickor. Detta är ytterligare en fläck på kungahusets putsade fasad och frågan är när övriga Sverige fått nog av dessa bidragstagare.
För det har i alla fall jag fått.


Gammelmedia på detta:
TVnäljes / Aftonbladet / DN /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Word! Ju förr dessa fripassagerare kastas av Skeppet Sverige desto bättre! Hur kommer det sig att man inte ylar om nazikopplingar när hela nationen tog i från fotknölarna när det gäller SD? För att citera Magnus Uggla: "jag mår illa!".