fredag, juni 13, 2008

Det är inte lätt att vara liten

Är man förtroendevald politiker så måste man läsa sina handlingar när det skall fattas beslut, något som inte alla har som praxis tydligen. Blekinge Läns Tidning rapporterar att en Sverigedemokrat nu röstat för att miljö- och byggnadsnämnden skall lämna bygglov till en Moské i Karlskrona. Man har sökt denna mer än vanligt förvirrade person från SD utan framgång. Enligt en lokal partikollega säger att det måste röra sig om ett missförstånd och det kan man ju verkligen hålla med om.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Media skrålar för fullt i multikultimistluren att Sverigedemokraterna skulle röstat ja för ett Moske´bygge i Karlskrona. Men hur ligger det till egentligen? Så här förklarar Richard Jomshof på sin sida:

Det kan vara på sin plats att informera om att ordinarie ledamot Per Björklund inte var där i går, utan det var ersättaren som gick in, och han var tydligen inte uppmärksam nog.

Jag har också läst igenom artikeln i BLT och finner den ganska luddig. Förutom att journalisten i fråga inte klarar av att citera undertecknad korrekt, så framkommer det ingenstans i texten att det endast rörde sig om en detaljplaneändring och inte ett färdigt bygglov. Detta för att möjliggöra, vad jag förstår, en eventuell försäljning av lokalen. Dessutom ska detaljplanen med stor sannolikhet ut på remiss.

Krassman sa...

Ni som raserar Sverige: Men stackars ersättaren då, det är väl inte så att era ersättare bara närvarar när era ordinarie är frånvarande? Du begärde väl ett talminus av journalisten så att du inte skulle bli fel citerad, eller var du inte uppmärksam?

Anonym sa...

Jan Johansson, som är ersättare och inte ordinarie ledamot i Miljö- och byggnadsnämnden, röstade inte ja till att "att man ska få bygga en moské" i Karlskrona, utan han röstade av misstag ja till en detaljplan om att göra om en idrottshall till en moské. Det är alltså inget bygglov.

Han fick hoppa in med kort varsel och hade inte satt sig in i handlingarna. Sd har endast en ledamot (och en ersättare) i den nämnden. Det var uppenbarligen ett misstag, men nämnder är inte beslutsfattande, utan kommunfullmäktige fattar besluten, och där kommer Sverigedemokraterna med sina åtta mandat, troligen som enda parti, att rösta nej. Frågan är alltså långtifrån avgjord, och tvärtom har mediernas upphaussande gjort att sd nu kan nå till ännu fler i Karlskrona och Blekinge kommun med sina åsikter om moskéer och islam.

För övrigt är Sverigedemokraterna endast emot fullskaliga moskéer, inte bönelokaler i vanliga, svenska eller neutrala byggnader. Se mer här:

http://www.youtube.com/watch?v=-B6UYG5piBw

Läs mer här:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/2008/06/13/nej_till_moske_i_karlskrona
http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2008/06/13/gastkronika_gabriellas_funderingar

Catarina sa...

Kan inte nämnderna fatta beslut? Låter ungefär som sjukvårdsstyrelserna i Stockholms län. Skendemokrati då. Iofs händer det väl oss alla att vi släpper igenom något som vi missuppfattat eller inte hunnit sätta oss in i ordentligt. T ex i Bygg och Miljönämnden här i stan är det inte särskilt enkelt med dåliga kartmaterial och utan föredragningar av tjänstemän. Men men, hoppas det blir en moské.

Anonym sa...

Visst kan nämnder fatta vissa beslut, men i sådana här ärenden är nämnder endast rådgivande, inte beslutsfattande. Det är riktigt att det var ett föredrag på tio minuter, och det övergår mitt förstånd hur Jan Johansson kunde missa detta. Sov han kanske, eller var han frånvarande? Jag förstår inte den biten. Men han fick i alla fall ryka in med väldigt kort varsel. Han borde dock ha haft tillgång till handlingarna med kartor och beskrivningar i förväg.