måndag, juni 09, 2008

Snack i nattmössan höjer bensinpriset

Den israeliske transportministern Mofaz var tydligen ute och snackade i nattmössan här om dagen. Mofaz hade i en artikel uttalat ett hot om ett snart israeliskt angrepp mot Iran och vips var oljepriset uppe i nya rekordnoteringar. Både USA:s och Israels regeringar tog på söndagen avstånd från den israeliske transportministern och vi får väl hoppas att bilden nedan inte ilustrerar tankarna hos varken USA:s eller Israels regeringar.

Vi får väl hoppas att priset och USA:s hunger efter det svarta guldet inte leder till ännu ett krig. USA står för 40% av världens totala oljeförbrukning och om tänkarna får rätt med en prisutveckling på 150 dollar per fat i sommar och därefter fortsatt stigande priser så kommer USA:s ekonomi få det ännu tuffare. I fredags presenterades USA sina arbetslöshetssiffror för maj månad och de visade den snabbaste ökningen sedan mitten av 80-talet.

Johanna har varit på Eritreanska föreningens nationaldagsfirande.
Fröken Deiving frågar om borgarna skulle vara demokratiska?
Laakso skriver om det uteblivna korståget mot tidelag.
Måns har kloka tankar kring Jan Björklunds dumheter.

Krassman, in Your Face

3 kommentarer:

Nils(s)on sa...

Känns som att depressionen är mycket nära i USA (på alla sätt och vis)- och i sådana tider vet vi ju att det är extra farligt med en krigsälskande president vid rodret. Ett maktskifte skulle kännas lugnande!

Anonym sa...

Faan va bra!

Allt är naturligtvis USA´s fel som alltid!

Vi glömmer alla fundamentalistiska diktaturer i mellanöstern och fokuserar på vems fel allt är istället!

Kanon killar, right on..

Krassman sa...

Anonym: Att USA hade oljan som ett prioriterat mål i kriget mot Irak är väl ingen helmighet, ens för dig.

Som du säkert även läste i mitt inlägg så kritiserade både USA och Israles regeringar dumheterna från Mofaz så jag bara hoppas att USA inte har samma agenda som vi tidigare tillfällen.

Du kanske tycker att USA skall vara världspolisen som fixar allt på vår jord (när de kan tjäna pengar på det i alla fall) men det gör dock inte jag. Right on anonym..