onsdag, juni 04, 2008

Tror Bildt att Danielsson frågan löser sig själv?

För en tid sedan skrev jag om att Bildt fortsätter att placera Lars Danielsson i utanförskapet och vägra honom något nytt uppdrag. Den senaste jobbet som Lars Danielsson sökte var kneget som Sveriges EU-ambassadör. Det skulle betyda att Danielsson skulle leda den svenska EU-representation i Bryssel under vårt ordförandeskap i EU. SvD hade då scoopet att regeringen inom kort skulle utse Christian Danielsson, till Sveriges EU-ambassadör. Denna formulering "inom kort" verkar dock fått en fnurra på tråden.

Tror Bildt att Danielsson skall försvinna i ett svart hål någonstans?

Enligt en fågel som viskade i mitt öra så kommer nämligen inte Christian Danielsson att få tjänstledigt från sitt uppdrag som direktör i EU-kommissionens generaldirektorat. Detta betyder alltså att Lars Danielsson är den enda sökande till uppdraget och att bollen är tillbaka i Carl Bildts knä. Pinsamt Carl, dags att släppa på prestigen nu och sluta göra politik och frågan till ett personligt vendetta. Lars Danielsson är grabben för jobbet och det känns extra bra att det finns fler borgerliga politiker som tycker samma sak, vilket samma fågel viskade i mitt öra.

Johanna skriver om det ökande utanförskapet.
Anki skriver på samma ämne som Johanna.
Monica Green är inte sämre hon kan jag meddela.
Ulrika vill tacka Erland på sin blogg.

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Anonym sa...

Danielsson visade klart och tydligt att han inte är lämplig för mer ansvarsfulla tjänster och att han dessutom är villig att ljuga inför KU. Förstår inte varför en del människor vill hålla honom om ryggen.

Anonym sa...

Vore otroligt pinsamt om Danielsson någonsin fick ett enda officiellt uppdrag igen!

Han har förbrukat varje uns av förtroende om han någonsin haft något..

Krassman sa...

Razorwire: Om att ljuga för KU är orsaken till att man inte skall ha något jobb i framtiden trots att man är den bäst lämpad för uppdraget så får vi nog se oss om efter en ny regering. Tror nog att Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt inte varit helt ärliga heller i sina förhör i KU. Våga tänk lite utanför Tsunami katastrofen och hur mycket lidande de tappade bollarna nu skapade. Han har ju i alla fall fått behålla sitt jobb på UD för Carl Bildt som är han chef. Tycker du inte det är märkligt med tanke på det du skriver.

Anonym: Inte för att vara petig men han är idag anställd på utrikesdepartementet, så han har ju redan ett offeciellt uppdrag. Så tydligen verkar alla misstag och lögner som Lars Danielsson lämnat så verkar det inte vara tillräcklig allvarliga för att ens skall få lämna sitt jobb. Det verkar som Carl Bildt som är hans arbetsgivare har en annan syn på saken än vad du har. Det är nog det som är mest intressant med detta, vad vet ni som inte UD vet?

Anonym sa...

Att han får vara kvar på UD får snarare ses som den anställningsgarantin som ni politiker har skapat för varandra, inte för hans kompetens eller vad han bidrar med..

Jag förstår inte att du ens ids försöka försvara parodin. Att ni inte skäms!

Anonym sa...

Lägg ner Krassman!

Ingen, absolut ingen vid sina sinnens fulla bruk kan försvara LD. Han är efter sina fega krumbukter den "persona non gata" han och/eller ert parti gjort honom till.

Nils(s)on sa...

Mig veterligen så har Danielsson inte gjort någonting kriminellt - eller har jag missat något - är han fälld i domstol för något han gjort i samband med tsunamikatastrofen (var katastrofen hans fel t.o.m.)?

Nej Bildt - lägg av med mobbningen!

Danielsson är kanske Sveriges främste expert på EU-frågor. Han är såklart mer än kvalificerad för jobbet i Bryssel.

Låt mannen göra nytta och skäl för sin lön. LOGIK!

Anonym sa...

Kanske, kanske inte. vem vet..

Men den rena inkompetens han visat på annandagen och den nonchalans gentemot alla offer och svenska folket är häpnadsveckande och saknar motstycke.

JAG tror det ligger ett politiskt taskspel bakom och han kanske får klä skott, men det är hans val då!

Han bör försvinna..

Nils(s)on sa...

HäpnadsvÄÄÄckande...Jaha - kan man då få höra på vilket sätt Danielsson har varit nonchalant mot alla offer och svenska folket (på ett sätt som dessutom saknar motstycke)? Något konkret tack!

Anonym sa...

I N K O M P E T E N S

Anonym sa...

Nils(s)on gör dig inte dummare än du är..

Ungefär 100% av Svenska folket tycker att Danielsson gjort bort sig mer än tillräckigt, alternativt täckt upp för andra kräk (välj själv..).

Det är inte OK att han någonsin får ett offentligt ämbete igen.

Han får väl ringa sin husbonde om det kniper i den hutlösa statspensionen..

Lägg ner nu!