måndag, juni 23, 2008

Nationalromantiken noteras 4 procent

Lagom till dagarna efter midsommar så noterar våra alldeles egna nationalromantiker, hämtade från 1900-talets början 4 procent i senaste opinionsmätningen. Enligt Synovates Niklas Källebring märks uppgången framför allt bland lågutbildade väljare och stödet är betydligt starkare bland män än bland kvinnor och starkast i södra Sverige. Kanske ingen nyhet när det gäller väljarkåren till SD. De forsätter alltså att locka lågutbildade män från södern och vi får väl se om det räcker till en plats i riksdagen 2010.
¨
Visst är den fin va....?

Själv är jag orolig att de kan klara det men siffrorna kan ju svänga lika fort åt andra hållet. Speciellt när SD:s politik granskas av väljarna istället för att de tar till sig av deras färglada propaganda. Valet till EU-parlamentet blir med all säkerhet en fingervisning om hur det kommer att gå och här är det ju uppenbart att SD vill att EU-frågan inte skall handla om politiken inom EU utan om Nej till EU. Något som dom säkert tycker känns verklighetsbaserat och modernt, kanske om vi befann oss i början på 1900-talet.

Krassman, In Your Face

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var ju ett riktigt moget blogginlägg, särskilt för någon som sitter i riksdagen. Dagisnivå. Du kan inte ens skriva "EU-frågan" i ett ord och kallar andra för lågutbildade? Hur många lågutbildade finns det bland era väljare? Du är tydligen en av dem i alla fall. Men det är lugnt. Sd tar flest väljare från SAP. Ni kan inte vinna valet utan oss. :-)

Krassman sa...

Tobias Lindgren: Vad var det du tyckte var omoget i inlägget, det berörde du nämligen aldrig. Om nu hur mogen en person är sitter i yreksrollen så tar du nog fel på både det och vad en blogg är för något. Jag arbetar i riksdagen så jag sitter inte i den samma men vem vet hur det kan sluta, jag som lågutbildad. Får be om ursäkt för felet i texten men det är inte så lätt med IG i Svenska. Du kan väl återkomma om politiken i din nästa kommentar nu när vi avklarat mig som individ.

Nils(s)on sa...

Att skriva "lågutbildade män från södern" är ju bara ett konstaterande! Något generellt nedvärderande finns ju inte i detta, majoriteten av lågutbildade män i södern sympatiserar ju inte med SD! Vilket är mycket positivt!
(PS. En liten fundering: är inte "SverigeDEMOKRATERNA" falsk marknadsföring? Rasism och främlingsfientlighet går ju inte att sammankoppla med demokrati!)

Anonym sa...

Som sagt. Hur många "lågutbildade" väljare har ni i Norrland? Det vore intressant statistik att se!

För övrigt är sd varken "främlingsfientligt" eller "rasistiskt" utan invandringskritiskt och antirasistiskt. Sd är ett invandringskritiskt, värdekonservativt, kulturnationalistiskt, lagligt, fredligt, demokratiskt, icke-extremt, antirasistiskt, antinazistiskt, antifascistiskt, parlamentariskt, sunt och politiskt mittenparti som står för en öppen svenskhet som bygger på kultur och inte etnicitet, som vill återgå till den assimileringspolitik som Sverige förde med stor framgång fram till 1975 samt som har en betydande andel väljare och politiker med invandrarbakgrund:

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Sd vill harmonisera Sveriges invandringspolitik med våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Sd:s invandringspolitik är mjukare än de danska socialdemokraternas. Det är värt att tänka på för antidemokrater som er.

Krassman sa...

Tobias Lindgren: Jaha, så det var det som var omoget i inlägget alltså. Att hänvisa till Synovates opinionsanalytiker Niklas Källebrings analys, ni som brukar var goda teknokrater och älska statistik och analyser. Men det här tyckte du alltså var omoget.

Ditt försök att ge bilden av att SD kan uppfattas som ett vanligt parti med din "korta" beskrivning på 543 tecken skall jag oxå bemöta. Här har du en kort beskrivning på lika många tecken om ditt parti.

Invandrarfientligt, fördomsfullt, kulturegocentriskt, oansvarigt, historielöst, bakåtsträvande, verklighetsfattigt, antifeministiskt, osunt högerparti som står för en svenskhet baserat på en arbetarromantisk föreställelse från 1900 talets början. Detta vittnar om en skev verklighets uppfattning i en globaliserad värd som hävdar att vår historiska blandkultur är homogen och begränsad till nationens gränser. Ett parti från förr, utan verklig framtid.

Och så var det en sak till Tobias, vad tycker du ger dig rätten att kalla mig/oss för antidemokrater?

Nils(s)on sa...

Japp - vi har många lågutbildade väljare i Norrland - och det är ju intressant och klokt att De röstar på socialdemokraterna!

"...icke-extremt, antirasistiskt, antinazistiskt, antifascistiskt, parlamentariskt, sunt och politiskt mittenparti..." (Tobias Lindgren (sd)

Tror du själv på vad du skriver eller är det någon form av humor som jag inte förstår?
(Om du tror på det du skriver så behöver du hjälp - du kan ju börja med att låta någon sverigedemokrat berätta hur han/hon tänker - vilka värderingar partiet står för, etc. Hoppas du får hjälp i din förvirring!)

Anonym sa...

Nationalismen bytte ras mot kultur när rasbegreppet förkastades av vetenskapen. Detta tillsammans med konsekvenserna av andra världskriget innebar att det inte är lika lätt längre att peka finger mot andra människor och anklaga dem för att vara av en annan ras och därmed ha ett lägre värde.

Nu heter det att människorna har en annan kultur istället. Och eftersom de har en annan kultur är de inte lika mycket värda som oss. Eftersom de inte är lika mycket värda som oss så är dem heller inte i lika stort behov av hjälp och solidaritet, tycks man resonera. Detta är grundfundamentet i Sverigedemokraternas politiska uppfattning.

Anonym sa...

verkar vara konstigt att det är ett högerparti som är arbetarromantiskt...lägg ner försöker att bunta ihop sd med borgerligheten, det går inte. dom är ett sosse parti och säger själva att dom är det...ni kan ju inte välja vad dom lågutbildade sydsvenska männen tror på ;=)

annars bra skriven kontring

Krassman sa...

Anonym: Tack för betyget på kontringen. Har ändå svårt att säga att SD är ett sosse parti med tanke på deras politik på ett antal områden. Ett parti för homogen befolkning, konservativt, promilitärt, nationalromantiskt, EU-negativt och som bara uppfattar globaliseringen som ett hot. Knappst någon socialdemokratisk politik att hitta där men visst har dom kopierat de bästa bitarnafrån oss och talar om att värna folkhemmet. Det kommer väl Reinfeldt att göra snart oxå kan man misstänka.

Catarina sa...

Tyckte att TL själv skrev att de var ett mittenparti, men det finns tydligen många tolkningar och kanske är centerextremister inte så dumt som man först tänker.

Anonym sa...

centerextremister var intresant...