onsdag, juni 18, 2008

Röstar vi som om det vore riksdagsval 2009

Kommer den borgerliga alliansens orättvisa politik att få ett ökat inflytande inom EU? Inte om man ser till SvD/Sifos väljarbarometer så här ett år före valet till EU-parlamentet. Som vanligt så är osäkerheten stor hos våra väljare, fyra av tio vet inte vilket parti de skulle ­rösta på om det vore val idag men undersökningen visar oxå att den orättvisa borgerliga politiken gjort sitt. Många av de tillfrågde i undersökningen tänker utnyttja sin rösträtt kommer att välja som om det var ett riksdagsval. Den borgerliga strategin att vinna risdagsvalet 2010 genom att toppa under parlamentsvalet 2009 ser med andra ord ut att spricka.

Vill vi ha ett orättvisare Europa, rösta på någon från borgerliga alliansen

Av de tillfrågade har socialdemokraterna fått överlägset flest röster med 41,9 procent och sedan moderaterna med 23,2 procent. Som tredje största parti kommer miljöpartiet med över tio procent och vi kan väl bara konstatera att miljöpartiets beslut att släppa hörnflaggan och ge sig in i EM i politik är helt rätt. Nu gäller det ju bara att få upp frågan om EU politiken så att vi kan se ett ökat valdeltagande precis som vi såg i riksdagsvalet 2006. 2004 var det 37,85 procent som röstade i parlaments valet. Väljarbarometer visar i alla fall 38 procent svarar att det är mycket troligt att de kommer att rösta 2009, alltid något men nu är det bäst att vi börjar tala om vilket Europa vi socialdemokrater vill ha.

Kulturbloggen bloggar om FRA.
Alexandra trackar partiet med kulturarv från bönder.
Löwdin bloggar oxå om FRA, så jag tror jag struntar i det.
Thomas skriver om Botniabanan, vad nu det är för något skoj?

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, skall man döma av hur svenska socialdemokrater röstar i EU-parlamentet vill de öka EU:s budget på allehanda områden, att EU skall fortsätt med utsugande o rovdriftsfiskeavtal med fattiga afrikanska länder, vill att EU skall få en federal statsstruktur, att Sverige skall gå med i euron, att EU skall ta över allehanda politikområden från stort till smått från de nationella parlamenten etc.

Krassman sa...

Anonym: Det är väl inte så konstigt att vi socialdemokrater vill att EU skall öka sina insatser på ett antal områden, och minska på andra. Att Sverige skall införa Euron som valuta är ju faktiskt redan bestämt sedan vi gick med i EU och EMU är vi ju redan med i till två tredjedelar.

Det där med överlämnandet av allehanda politikområden och rovfiskedriften får du nog ta och förtydliga en del, låter som gammal skräckpropaganda och det har jag sett och hört tillräckligt av. Allt kommer bli dyrare, inget snus, inga fackliga organisationer och hotad alliansfrihet etc etc. Släpp domedagsprofetiorna nu och var lite konstruktiv istället. Sverige har legat i Europa i 2000 år och samarbete och mångfald är långt bättre en motarbete och enfald.