torsdag, juni 26, 2008

Piratpartiet kan räkna med tillökning

Vid närmare eftertanke så skulle nog inte Niklas Wykman från MUF trivas helt i Junilistans gäng med silverryggar. Vi får väl se om det inte blir Piratpartiet istället. De är ju verkligen på väg upp i debatten med tanke på FRA, och i så fall blir han nog inte ensam. Lägg till det senaste utspelet när det gäller att registrera bloggare EU-nivå och vips så har Piratpartiet tryggat sin politiska tillökning.

Kommer detta bli alliansens nya logo kanske?

Undrar om tanken med det där att registrera bloggare är hämtad från Italiens korkade förslag som tyvärr Romano Prodis regering lade. Jag väntar i alla fall med spänning på om nu Niklas Wykman ger sitt långsiktiga stöd til Piratpartiet, inte helt otänkbart tycker jag i alla fall.

Alliansfritt Sverige skriver om Ylva Johansson och att flytt pågår.
Erik Laakso skriver om Paggans artikel.
Josefin skriver på sin blogg om den liberala naiviteten.
Luciano behöver ett nytt inlägg men hans gamla är inte dåligt alls.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte tänka mig att det finns en enda liberalt sinnad person som kommer att lägga sin röst i nästa val på något av de fyra STASI partierna.

De enda liberala alternativen är Miljöpartiet och Piratpartiet som är emot FRA-lagen. Mp belastas av sammarbetet med S och V och PP nackdel är namnet och enfrågepolitiken.

Det finns ett enormt tomrum till höger i svensk politik nu när STASI-regimen är mer vänster än kommunisterna i Vänsterpartiet. Det finns verkligen utrymme för ett nytt och äkta liberalt parti.

STASI-ministern Reinfeldt har grävt sin egen politiska grav och svenska folket har vaknat och tänker inte låta regimen avskaffa demokratin och friheten i Sverige och det är väl det bästa som hänt i Sverige på länge.

Keff sa...

Enig med Johnny!
Detta pågår inte bara i Sverige, men överallt i världen. Detta är heller inte första steget, det kom med EU.
3 omröstningar för att få igenom det?
Det luktar NWO lång väg!

Ju högre vi skriker, ju fler människor vi når, desto större chans har vi.

De får bara så mycket makt som vi ger de.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Kan bara hålla med Jonnys kommentar.

Får vi i Centeruppropet inte gensvar på våra krav så kommer det finnas ytterligare ett gäng engagerade, tyckande liberaler som lämnar den sjunkande regerings-skutan på jakt efter ett nytt parti.

Markus, Centerpartist sedan 15+ år tillbaka

Göran Pettersson sa...

Dagens Sifoundersökning som redovisas i Aftonbladet visar att 31 % av de socialdemokratiska väljarna är för "FRA-lagen".

Vad gäller EU-initiativet om bloggare så härstammar det från en rapport skriven av den estniske EU-parlamentarikern Marianne Mikko och hon är faktiskt socialdemokrat.

Krassman sa...

Göran Pettersson: Hela FRA förslaget var ju faktiskt från början socialdemokratiskt, det betyder inte att man nu har vett att ändra sig helt. Att ni moderater flitigt kopierat vår politik är ju inget nytt men detta med ta FRA kommer nog bli ett riktigt sänke för er. Snart ser vi väl ett borgerligt nätverk mot FRA precis som vi fick se mot EMU och trängselskatten.

Europaparlamentets kulturutskott har lagt fram ett initiativbetänkande där det bl a föreslås att bloggar ska kunna avgiftsbeläggas och regleras. Förslaget kommer från Marianne Mikko, Estnisk socialdemokratisk ledamot i Kulturutskottet. Förslaget stöddes av både konservativa och liberala ledamöter. Betänkandet röstades igenom i Kulturutskottet i juni och i september ska hela parlamentet rösta i frågan. Naturligtvis kommer svenska socialdemokratiska delegationen rösta emot förslaget och jag är lite intresserad av hur ditt parti tänker göra? Som jag oxå skrev i mitt inlägg så var det ju även en socialdemokratisk regering som lade förslaget i Italien så helt förvånad över att det är en socialdemokrat som tagit upp frågan i EU är jag inte.

Känns ju ändå tryggt att 54% av våra väljare är emot, det är 1% mer än de som är för FRA i ert parti och det kanske är ännu mer intressant.