onsdag, juni 04, 2008

Lyxproblemet är löst, typ

Hillary Clinton verkar inte riktigt veta när det är dags att lägga ner kampen men det står väl mer eller mindre klart att efter fem månader av nagelbitande (typ) kamp så står Barack Hussein Obama, Jr som demokraternas presidentkandidat till valet i USA. Jag har hela tiden hoppats på Hillary Clinton men Barack Obama är en värdig vinnare och jag hoppas verkligen att Hillary Clinton inte överklagar, gnäller och bökar om detta utan ser till att domkraterna nu räddar USA från det konservativa vanstyret. Tyvärr så är det väl så att det stora ärkekonservativa landet i väster inte är redo för en kvinnlig president ännu.
Grattis grabben, se nu till att sopa banan med Mccain

Det kommer att bli en jämn kamp mellan demokrater och republikaner i valet men när (inte om) demokraterna vinner valet den 4:e november så får vi väl se om Hillary Clinton är sugen på vicepresidentsposten, här verkar experterna vara lite oense om vad som är bäst. Oavsett så kommer USA och hela världen att gå en bättre framtid till mötes med Barack Obama som president än det republikanska framtidshoppet John McCain, som fyller 72 i augusi.

Ett stort grattis oxå till Daniel och Eric, ni hade rätt.
Catarina skriver om genuspedagogik, fotboll och skolstart.
Måns är bitter över styrande politiker som inte tar ansvar.
Löwdin skriver om Hägglunds svävande kring att samarbete med SD.

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är nog lite väl optimistisk i huruvida obama vinner i höst...ser snarare ganska jämt ut och mobiliseringen avgör. genom den hårda kampen mellan obama och clinton så riskerar demokraterna att har kört slut och polariserat kärnväljarna i så pass hög utsträckning att clintonanhängare inte röstar på obama och vice versa.

Krassman sa...

Anonym. Ja det kommer att bli jämt men jag tror att den massiva mobilisering som både Clinton och Obama gjort kommer att avgöra för demokraterns fördel. De har inte slagits om samma kärnväljare direkt och om dessa två sköter sina kort rätt och fokuserar på det externa motsåndet istället för det interna tjafsen så kommer väljarna oxå att göra det, hoppas jag i alla fall.

Anonym sa...

nja, jag är fortfarande tveksam till om det går. du får nog stå ut med minst 4 år republikanskt styre till, men den som lever får se.

Anonym sa...

Obama kommer inte ha en chans mot McCain i höst..

Anonym sa...

Det festliga är att Amerikas demokrater är betydligt mer marknadsliberala och till "höger" än vad någonsin moderaterna är..

Ni skulle i jämförelse framstå som det extremt bakåtsträvande vänster-parti ni är!

Nils(s)on sa...

Hmm... 1. Det blir nog en jämn kamp i USA. När det kommer till kritan så är en STOR del av USA:s befolkning extremt konservativ. men vi får hoppas på det bästa - för USA:s skull och världens!

Hmm... 2. Om nu moderaterna enligt spiff är ett "extremt bakåtsträvande vänster-parti" så måste rimligen spiff befinna sig extremt lång ut på högerflanken, till höger om högern! Vem fan är då spiff? En reinkarnation av både Hitler och påven Johannes Paulus II?

Anonym sa...

Nil(S)son..

..i jämförelse med! inte vad jag/du/vi tycker!!

Herregud! Vi för inte politik här!