tisdag, juni 10, 2008

Utanförskapet skenar i stan

Den borgerliga alliansens vackra ord om att knäcka utanförskapet fungerar uppenbart dåligt i verkligheten, trots moderata reklamkampanjer så ökar socialbidragsberoendet i Stockholm. Efter första kvartalet i år har hälften av de 14 stadsdelarna röda siffror för sina socialbidrag. Hässelby-Vällingby får 6,2 miljoner kronor som täcker hälften av underskottet vilket kan leda till besparingar och nedskärningar. Totalt får majoriteten hosta upp 42,6 miljoner kronor till stadsdelarna, samtidigt som prognosen för antalet socialbidragstagare räknas upp.
Alla får inte plats i den nya moderata välfärden

Det är dock inga nya pengar som skjuts till utan stadsdelarna får ta pengar från andra verksamheter för de ökande socialbidragen. Dessutom så tog den borgerliga alliansen beslut i riksdagen att ändra sjukreglerna vilket med all säkerhet kommer betyda kraftigt ökade socialbidragskostnader för kommunerna. Vilket den borgerliga majoriteten i Stockholm naturligtvis inte tagit med i sin beräkning. Att den politiska majoriteten i stan inte lyckats bättre när man är på toppen av en konjunktur är ett tecken på försuttna chanser. Om inte Stockholms politiska ledning kan lösa detta problem under en högkonjunktur man man ju undra när dom klarar att göra det.

Eva-Lena bloggar om fotboll och FRA.
Anki har ett så jäkla bra inlägg om avdrag för "hud nära tjänster".
Catarina skriver om sina problem med Mc Donalds i Norrtälje.
Luciano skriver om Littorin och hans sätt att lösa sin arbetsbelastning.
Jonas Morian skriver oxå om detta på sin blogg.

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Anonym sa...

Och allt detta har naturligtvis skett sen valet..

Dumma, dumma, dumma Rheinfelt och alliansen!

Krassman sa...

Anonym: Ja visst är det så. Visst så kanske Reinfeldt (som han stavar) är dum men han styr ju inte i Stockholm. Dock är han ansvarig för många beslut som inte gör det lättare för de borgerliga i Stockholm.

Anonym sa...

Jösses Krassman!

Självgodheten vet inga gränser..

Krassman sa...

Spiff: Nja, självförtroende stavas det faktiskt. Tyvärr så blir jag väl aldrig lika stor världsmästare som dig. Du kan väl berätta lite om vad som gör dig till en sådan världsmästare som du framställer dig själv som så jag oxå kan lära mig lite.

Anonym sa...

Många problem, som t ex utanförskap, vi ser i dagens Sverige härleder jag till för omfattande och framför allt felaktig invandring. Om människor som inte vill, eller kan (?), assimilera sig, kommer hit så renderar detta givetvis i utanförskap.

Med fel invandring åsyftas outbildad och kulturellt efterbliven sådan som t ex vissa afrikaner och vissa religiösa grupper som rent krasst är för långt efter.

Krassman sa...

Johan: Vilket nonsens Johan, dina påhittade ord och normhets gör att jag får ett antal frågor i mitt huvud. Felaktig invandring vad skulle vara? Är det flytingar du menar med det och vad är då korrekt invandring enligt din norm? Tycker du att alla de som är infödda svenskar och inte har fått något jobb eller assimilera sig enligt din norm är avvikande och skulle utvisas?

Menar du att man skall kräva att alla som söker sig till Sverige skall ha en utbildning eller vad syftar du på? Med ditt resonemang som bakgrund så skulle du nog själv behöva sätta dig i verklighetens skola och lära dig lite mer.Vad menas med kulturellt efterbliven Johan? Att inte kunna sin kultur eller tillhöra en annan kultur som är något som inte är en norm i din sinnes värld eller.

Anonym sa...

Bra sagt! MEN vad allt för ofta blir bortglömt i debatten är att många blir mer eller mindre tvungna att lämna sina länder pga kriser i sina egna, och oftast är dessa kriser antingen skapade eller ökade av västvärlden. Inte ovanligt att man hittar svenska vapen, missiler, i ruinerna av en familjs hem i t.ex arabländer. Självklart har Sverige en generös inställning till att hjälpa de som flyr sina länder, men det tycker jag man kan bjuda på när man bidrar eller enbart SER PÅ när andra länder ödeläggs. SEN kan man debattera hur pass mycket undervisning, underlag och support dessa främlingar får när de kommer hit...hur ska de veta vad deras rättigheter OCH skyldigheter är? Det görs för lite av det där, och skulle det finnas en bättre metod till detta så skulle de kunna integreras bättre.

Annorlunda än du och jag betyder inte bättre eller sämre.