onsdag, juni 18, 2008

Grattis till jobbet Danielsson

Lars Danielsson har fått erbjudande om att få bli svensk generalkonsul i Hongkong. Under en tid har jag skrivit om Carl Bildts hantering av Lars Danielsson och det känns bra att Carl Bildt nu gett Lars ett ordentligt uppdrag. Vem som skall få jobbet som Sveriges ambassadör i Bryssel kommer väl att falla inom en snart framtid.

Grattis igen till jobbet Lars, resursslöseriet kan vara till ända.

Tidigare så var Christian Danielsson aktuell för det uppdraget men tydligen så får inte han tjänstledigt från sitt uppdrag som direktör i EU-kommissionens generaldirektorat. Sedan slutet av 2006 har Lars Danielsson varit placerad som ambassadör hos expeditionschefen på UD, utan kvalificerade arbetsuppgifter. Ett vansinnigt resursslöseri oavsett kritiken mot Danielsson från JO och kritiken mot Carl Bildt har naturligtvis varit mycket hård. Det visar sig nu att det som gjort att Carl Bildt gett upp är påtryckningar från både Fredrik Reinfeldts stab och Mona Sahlin.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

skrämmande:
http://www.gnuheter.com/creeper/name/Regeringskansliet

ooooh...regeringskansliet har kollat in din blogg, be careful :p
haha

Anonym sa...

Krassman! Det här visar bara vilken vidrig "skråanda" som råder mellan politiker.
I vilket annat sammanhang som helst hade Danielsson varit omöjlig för vilket uppdrag som helst efter det dåliga omdömme han visat.

Där försvann den sista av din trovärdighet!

Krassman sa...

Anonym 21/6: Ha ha ha. Om nu min trovärdighet försvinner i och med att jag anser att Lars Danielsson borde ha ett bra jobb så får det väl vara hänt. Då tycker du att jag tillhör samma gäng som Carl Bildt, Mona Sahlin och andra högt uppsatta politiker, diplomater och tjänstemän stödjer Lars Danielsson. Smickrande av dig Anonym, jag tackar så mycket.