fredag, juni 27, 2008

Våra partiledare får inte folk att tända

Göteborgs universitets årliga mätning visar att våra partiledare inte får folk att tända. Mona Sahlin är inget dragplåster för socialdemokraterna och inte heller Fredrik Reinfeldt väcker någon entusiasm. I årets mätning ligger Mona Sahlin visserligen högst i svenskarnas popularitetsliga tillsammans med Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund. Men det är en klen notering för de tre, +2 på en skala som kan ge som mest +50 och som minst -50.
Kan den här killen vara poppis?

Enligt professor Sören Holmberg, vid SOM-institutet vid Göteborgs universitet är detta de sämsta toppresultaten i mätningarnas historia. Vi har helt enkelt inte särskilt populära partiledare menar Sören. Det skulle dock vara spännande och se vad som hände om man slängde in Rickard Falkvinge från PP och Jimmie Åkesson från SD i undersökningen.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är du säker på att Jimmie Åkesson inte är med? Han var i alla fall med i någon annan SOM-undersökning nyligen om hur många som kände till de olika partiledarna. Jag tror knappast att Falkvinge eller Åkesson, som båda är gamla moderater, är särskilt lockande för folk. Det behövs fler populister som Ian Wachtmeister och Bert Karlsson i svensk politik. De livade sannerligen upp! Även om det slutade mer eller mindre med katastrof...

Anonym sa...

Kan man tänka sig en mer pinsam statsminister än Måna?
Helt obildad, populist med en sjuårings engelska..