torsdag, juni 26, 2008

Gäller avdragen bara borgare?

Skall jag som skrivit flera kritiska debattartiklar mot vårdnadsbidraget inte själv få använda det om det införs. Skall jag som kritiserat skattesänkningen i kommunen hävda att jag skall betala mera. Skall jag som socialdemokrat inte kunna dra av kostanden för överklassnära tjänster eftersom jag tyckar att reformen är orättvis. Skall jag avstå från jobbavdraget i min deklaration eftersom tjänar så att jag klarar mig. Skall alla vi som är aktiva socialdemokrater avstå från att betala den nya lägre fastighetskatten. Oavsett om Ylva Johansson har kritiserat avdraget för överklassnära tjänster så har hon all rätt att göra avdraget.

En hycklare enligt statsministern, You go girl säger In Your Face

Att sedan vår statsminister har den goda smaken att hennes avdrag för hyckleri tycker jag säger mer om honom och hans sätt att resonera än hennes och henns makes. Detta när vi har minst en minister om högaktingsfullt sket i att betala sin tv-avgift bara för att man inte ville och stadsborgarråd i Stockholm som använt sig av svart arbetskraft. Men det är klart, Ylva Johansson är ju socialdemokrat och skall självklart klä sig i säck och aska för att visa solidaritet med de som har det sämmre. Det är väl bäst jag slänger min Armani klocka, säljer min motorcykel och mina Björn Borg-skor innan någon upptäcker det och pekar på mig och säger att jag inte lever som jag lär. Jag undrar när vi ser att välbetalda moderater betala tillbaka barnbidraget, väljer att stå utanför den fackliga A-kassan och bara använder privata vårdaltenativ och skolor.

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ja, ja och ja. Du ska avstå från allt detta ;)

Anonym sa...

Du har en poäng, inte minst när det gäller att sätta fingret på Reinfeldts selektiva hycklerianklagelser. Men samtidigt väljer man ju själv alltid vilka signaler man vill skicka ut, vilka man vill solidarisera sig med. Det hela beror väl på hur långt man är beredd att leva som man lär - bara för att möjligheten finns (till att göra överklassavdrag, att investera i vinstinbringande unyttjarföretag, att köpa fosfattvättmedel istället för miljömärkt osv) betyder inte att man behöver använda den möjligheten.

Anonym sa...

Det handlar om trovärdighet, inget annat. Ylva Johansson har med sitt agerande återigen visat att det enda som är viktigt för ledande sossar är de själva.

Anonym sa...

Inte mycket förändrar sig. Framför allt kanske att socialister oftast vill att “de andra” ska leva efter deras ideal. Hur de gör själva…? Ja, det vi, alla borgerligt lagda människor. Det förändras inte.

Mugabe, Ylva Johansson, Göran Persson, Fidel och Stalin, alla har de det gemensamt att de - med eller utan våld - påverkar andra att leva efter ett socialistiskt mönster. Själva lever de i överflöd.

Det är aldrig en politisk fråga, när vänstermänniskor anammar en borgerlig livsstil. I vart fall inte i socialisters ögon.

När människor inte lever som de lär, men vill tvinga andra att leva så, då är det hyckleri. Jag tror att du skulle hålla med mig om det gällde en präst som struntar i kristen etik.

Pugilisten sa...

Problemet är att Ylva Johansson inte bara kritiserat reformen som sådan utan även själva förekomsten av denna typ av tjänster. Folk kan ju "städa upp sitt eget skit". Hon har så vitt jag vet även uttryck oro över att dessa regler skulle leda till att det etableras ett låglöneproletariat bland kvinnor. Om Johansson menar allvar med dessa resonemang har hon alltså nu valt att bidra till att utvecklingen drar sig i den riktningen.

Man får fråga sig om Johansson bytt hållning i frågan. Vidare blir man ju nyfiken på om hon i sitt vardagstal refererar till personen som städar åt henne som "pigan".

http://pugilisten.blogspot.com/

Krassman sa...

Anonym 10:15 : Du har oxå en poäng men dock måste jag säga att kopplingen mellan ett godkänt skatteavdrag och ha kapital och besluta för att investera i sweetshops, eller att medvetet vilja köpa ett tvättmedelel som är skadligt för vår miljö inte alls går att likna med varandra.

Anonym 10:27 : Nej nu får du allt skärpa dig Anonym. Vilken smörja du skriver, jobbar du för Centerpartiet centralt eller? Ta och läs på lite om de politiska partierna så kan vi ju ta upp frågan igen.

Anonym sa...

Nä! Men hon blir en stor hycklare, precis som dom flesta såssar alltid blir!
Om det nu är så otroligt roligt att betala en hel massa skatt, varför göra dessa "omoraliska" avdrag alls?!

Jag förstår inte problemet!

Anonym sa...

Hur man än vänder sig har man arshlet bak. Självklart skall alla kunna använda / utnyttja möjlighterterna men som politiker får man vara beredd på att denna typ av debatt kommer som ett brev på posten. I själva verket är ju detta en storm i ett vattenglas eller ett tecken på att Sverige loggar ur och tar semester snart. Det händer inte så mycket just nu.

Krassman sa...

Peo: Ja grabben, du kanske har rätt. Vi får väl se vilka fler lågvattenmärken som dyker upp under nyhtestorkan.