onsdag, juni 11, 2008

Snart är Bo Lundgren tillbaka

Fredrik Reinfeldt påstår att hans regering är bäst i grenen ansvarsfull ekonomisk politik i dagens partiledardebatt. För att ge Svenska folket ännu mer oro än bara tal om höjda räntor, stigande bensinpris och högsta inflationen på 15 år så kör han en Bo Lundgren, snackar om att oppositionen vill höja skatten. Reinfeldt hävdade att socialdemokraterna vill höja skatten med 40 miljarder, men hur mycket moderaterna och de övriga borgerliga vill sänka skatterna med är oklart. Snart så kommer buden att hagla från högerkanten och den politik som gjorde att Fredrik Reinfeldt utmanövrerade Bo Lundgren kommer med all säkerhet bli Reinfelts egna politik i framtiden.

Snart så dammar Reinfeldt av Bo Lundgren politiken

Mona Sahlin kritiserade regeringen för att ha tagit 17 miljarder från sjuka och arbetslösa och gett till de rikaste. Hon talade om att OECD varnar för inflationen och att för första gången på tolv år ökar inte reallönerna. Samtidigt rapporterar arbetsförmedlingen att sysselsättningen viker, Sveriges Kommuner och Landsting för att socialbidragen växer och finansdepartementet för att tillväxten halveras. Men den verkligheten vill naturligtvis inte Sveriges borgerliga statsminister tala om, han vill ju bara glädjas åt 2-0 mot Grekland istället för att tala om den tuffa framtid vi går till mötes. Fredrik Reinfeldt vill hellre ge folket bröd och skådespel istället för trygghet och framtidshopp.

Fredrik som satt i kammaren under debatten skriver om den på sin blogg.
Löwdin skriver naturligtvis oxå om samma debatt.
Anki
skriver oxå om partiledardebatten.
Den gode Hartman kommenterar tossiga SD:are mm.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad hade folk att hämta med en såsseregering då? Inga jobbavdrag, färre i arbete, ingen sänkt fastighetsskatt, höjda miljöskatter men mera bidrag till alla som inte kan eller vill jobba, flera "miljö"-avgifter!!

D.v.s ännu mindre pengar i plånboken till mat, hyror/räntor och bensin..

Det är ju just bensin och mat som urholkar folks löner samt driver inflationen just nu.
Då borde inte riksbanken öka den bördan med ännu högre räntor(som även drabbar hyror) för att stävja inflationen tycker jag.

P.S en aning osammanhängande.. men jag hinner inte rätta.. Sorry

Nils(s)on sa...

Min verklighet - en realitet!
Jobbavdrag -ja
Reallöneökning - NEJ
Sänkt fastighetsskatt - ja
Kommunal fastighetsavgift - JA
Fler i arbete - ja
Fler med socialbidrag - JA
Högre räntor, högre matpriser, högre bensinpriser, etc. - JA
Mindre pengar i plånboken - JA

Alliansen - de borgerliga styr Sverige - JA
Lyckat - NEJ!

Anonym sa...

Men då lägger vi väl ner demokratin och inför socialistisk diktatur på riktigt, inte bara systematisk enpartistat som nu då..

Löjligt Nils(S)on! Tror du kan lite bättre än så..

Nils(s)on sa...

Ok "anonym", så du anser att Alliansstyret är att likställa med en "systematisk enpartistat" - tja, det var ju ett intressant sätt att se på vår regering. (Är det pga av den moderata dominansen i Alliansen som du ser det som en enpartistat?).
Lägga ner demokratin? Nej tvärtom - den behöver stärkas (i dessa FRA-dagar)!
(Vad är det jag ska kunna bättre? Du kan kanske vara vänlig och ge mig några råd! Ett råd från mig; det är löjligt att vara anonym, att inte våga stå för vem man är, etc!)