onsdag, mars 04, 2009

Alla berörs av besluten som fattas

Var igår på PES (Party of European Socialists) kontor i Bryssel. Här träffade vi Julian Scola och vi talade om det gemensamma manifest som 27 länder och 33 Socialdemokratiska partier nu står bakom, för ett Europa som sätter människan först, före marknaden. Vi talade en del om att vi tyvärr fortfarande har grupper som anser att de inte är en del av EU vilket kan förklara det låga valdeltagandet. Julian kände mycket väl till detta och det var inget unikt. Han gjorde en jämförelse som jag tycker var den bästa jag hört på länge. Han sade så här:

Det här berör alla, oavsett vad man tycker om besluten som fattas.

- Inte hör vi att människor säger att dom inte är en del av ert kommunfullmäktige. Likadant är det säkert med val till landsting och riksdag. Men vad är det för skillnad som gör att man kan säga att man inte är en del av EU. Det finns ingen skillnad. Vi är med i EU och det är en plats där många beslut fattas som påverkar varje människa vardag.

Jag tycker det var en mycket bra och enkel koppling som jag kommer att ta med mig ut i valarbetet inför EP-valet som sker söndagen den 7:e juni.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: