onsdag, mars 25, 2009

Jobben först, inte bara för Socialdemokraterna

Arbetslösheten är den viktigaste frågan för väljarna i dag, precis som inför valet 2006. Dessutom har klimat- och miljöfrågorna växt i betydelse. Detta visar en rykande färsk opinionsmätning av Synovate, ett och ett halvt år före nästa val. Samtidigt har skattefrågan som låg på tredje plats efter valet 2006 nu åkt ut från tio-i-topplistan. Endast 2 procent av väljarna anger den som en av de tre viktigaste samhällsfrågorna. Allt pekar på att den borgerliga regeringens tillkortakommanden när det gäller jobben och att prioritera skattesänkningar istället för överskott i statsfinanserna är ett misstag.

Gammelmedia på detta:
DN,

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wanja? Kommentar, du är snabbt på att kritisera andra...

bara undrar.

Anonym sa...

Wanja och LO skiter i de som inte har jobb. Det har man alltid gjort. LO tillvararatar de ANSTÄLLDAS intressen. De som inte har jobb får nån annan ta hand om - dvs du och jag via skatten.

Krassman sa...

@undrar:
Jag tycker det är helt uppenbart att det är bristande omdöme från hennes sida när det gäller denna pensions historia. Samt att alla korten skulle upp på bordet direkt, dessa skyhöga bonusar skall inte kunna försvaras av någon. Varken näringsliv eller fack.

Anonym:
Dumheter. Har själv arbetet fackligt med att stötta och hjälpa arbetslösa till att hitta nya jobb och utbildningar.