söndag, mars 01, 2009

In Your Face Sören Wibe

Imorgon så bär det av till Bryssel. Skall under tre dagar tillsammans med övriga valledare från Socialdemokraterna i Stockholmslän ha överläggningar och planera den kommande valrörelsen till EP-valet. Hoppas ändå kunna blogga flitigt men skulle det nu bli lite sämre med antalet inlägg så vet ni nu anledningen i alla fall. I Bryssel så kommer fokus att ligga på vår kommande vårkampanj, vilka nya kampanjmetoder vi skall prova och vilka målgrupper vi skall fokusera på. Naturligtvis skall vi även besöka parlamentet och träffa ”vår” parlamentariker Åsa Westlund. Hon står på plats nummer tre på valsedeln till valet i juni. I valet 2004 så fick Åsa Westlund 685 personkryss i Norrtälje kommun och vi kommer att arbeta stenhårt för att hon skall få ännu fler i valet nu 2009.

Grattis till den fina siffran Sören.....

Med tanke på mätningen som kom idag så ser det bra ut. Socialdemokraterna får i denna nya mätning 35,6 procent, en ökning med 11 procentenheter. Största raset står Sören Wibe och hans Junilistan för. De fick 14,5 procent av rösterna i förra valet och i mätningen som nu gjordes mellan den 25 januari-19 februari, får partiet stöd av 3,5 procent av de tillfrågade. Vi Socialdemokrater fick 23,84% av rösterna i Norrtälje 2004 men till årets val hoppas jag på en ordentlig uppryckning. Åsa har sagt att hon kommer att försöka besöka oss i Norrtälje flitigt under valrörelsen och jag hoppas verkligen det. Att höra Åsa som är en ung engagerad Socialdemokrat som brinner för en rättvisare och tryggare samhälle är alltid inspirerade. Åsa är en tydlig röst för fler jobb, offensiv miljöpolitik och mer jämställdhet. Jag tänker gör som vår tidigare partiordförande och statsminister Ingvar Carlsson och kryssa Åsa Westlund i valet i juni.

Gammelmedia på detta:
SvD
, DN, Aftonbladet
, Dagen

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att Junilistan får 3,5 % (mer än Kd) är en "skräll", för hur mycket medieutrymme har paritet fått den senaste tiden?

Och med tanke på att endast kanske 30 till 35 % röstar i EU-valet så har junilistan en mycket god chans att få 2 mandat (7-9 %).

Sören Wibe är överlägsen i EU-debatten, och sossarnas svek i EU-frågan (Delavall-frågan m.m.) var bl.a. därför jag lämnade partiet.

Krassman sa...

fd Sosse: Vad ditt svek som Socialdemoraterna i EU frågan skulle stå för vet jag inte men du kanske kan utveckla vad du menar med Delavall mm. Att sedan du tycker att Sören Wibe skulle vara överlägesn i EU-debatten kanske inte är så märkligt eftersomdu delar hanssyn på EU. Jag gör det inte och Sören Wibe imponerar inte ett skvatt på mig. Visonslöst, verklighets främmande och gammalmodigt tycker jag och en poltik sominte kommer göra att EU blir bättre på något sätt.

Om nu junilistan får två mandat så kan jag knappast tycka att det är två mandat som kommer att göra EU till något bättre. En sak är att vara EU -kritisk men att som junilistan vara EU-kritisk och bara sko sig själva och sedan påstå att de är mot att "flytta" makten till Bryssel är ju bara hyckleri.

Anonym sa...

Vad baserar du ditt sista uttalande på?

Jag vill inte säga bu eller bä, men jag skrev om de olika partiernas resultat vad gäller integritetsfrågor i EU-parlamentet för en tid sedan.

god läsning:
http://scabernestor.blogg.se/2009/february/eu-political-memorys-betyg-vilka-ar-akta.html