fredag, mars 06, 2009

Det börjar lukta KU anmälan på Cephalus

Jag misstänker att det är någon i huset som jag sitter och jobbar i på Riksdagen som filar på en KU-anmälan kring jäv. Om inte så är ju i alla fall detta ett tips. Mats Odells försäljning av sin tidigare vårdverksamheten Bellstasund tycker jag är ett solklart fall. Odell tjänade 72 miljoner på affären, som finansierades till stor del av två AP-fonder som Odell ansvarar för som minister.


Odell kände mycket väl till hur det var med riskkapitalfonden Valdeo som köpte verksamheten och att AP-fonderna var stora investerare i fonden. Vissa kanske tycker detta är ett okej sätt att göra affärer på men jag tycker det är så smaklöst. Håller tummarna för att Odell får på tafsen riktigt ordentligt och att media drevet blir lika stort och uppfinningsrikt som om en (S)-märkt företrädare skulle gjort något liknande.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, SvD, DN

Nymedia på detta:
Scaber Nestor, Björn Fridén, Farmor Gun, Peter Andersson

PS.
Peter Hultqvist (S) har nu anmält Odell för KU.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jan Emanuel Johansson? En tvättäkta sosse, en företrädare för arbetarklassen. Kasta inte sten i glashus!

Anonym sa...

Suck, tala om att vara "föredöme" och vara jävig. Det här är ju korruption på hög nivå.
Tydligen har girigheten inga gränser, och det är inget man skäms över.

Girigheten torde vara mänsklighetens största sjukdom.

Anonym sa...

Jag saknar det mediala drevet. Tyvärr drunknade väl det i drevet efter Jan E Johansson. Det är ju alltid lättare för media att springa efter en kommande s-riksagsman än ett jävigt statsråd. Konstigt vad pressen väljer vad de ska bevaka...