fredag, mars 06, 2009

Morfar Gunnar ger tummen upp

I dagens pappersupplaga av NT så hade Gunnar Hellström a.k.a Morfar Gunnar en artikel som tog upp den motion till Socialdemokratiska partikongresssen som jag skrivit tillsammans med sex andra bloggande Socialdemokrater. Morfar Gunnar skriver så här om sin blogg på NT. - Jag har valt att kalla min blogg "Blandat" eftersom den spänner om det mesta från demokrati- och rättvisefrågor till jazz. Däremellan vill jag ta upp ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Det politiska spelet i Norrtälje kommun är alltid intressant att följa liksom FRA-lagen och andra integritetsfrågor. Här hittar ni hans blogg och nedan har ni hela hans artikel.

Krassman, In Your Face

Integritet och politik (2)

Flera personer har bett mig lägga ut den debattartikel jag har införd i dagens (6/3) Norrtelje Tidning på webben. Detta är väl det minsta jag kan göra om tekniken nu fungerar. Rubriken på artikeln hade redaktionen formulerat: "Ja till motion kan få mig att rösta på S". Här kommer texten, trevlig helg!

Morfar Gunnar

I helgen satt jag och filade på ett inlägg i min blogg i Norrtelje Tidning. Rubriken var klar, FRApperande pinsamt löd den. Alltför mycket händer nu i frågor om integritet, rättvisa, övervakning, meddelarfrihet osv. varför jag kände att nu är dags igen. Sedan juni månad föregående år har jag varit ganska aktiv både med debattartiklar och med blogginlägg även om luften gick ur ett tag när allianspartiernas underbara överenskommelse om FRA-lagen piskades igenom i slutet av september förra året. Nu börjar dock omvärlden vakna till och kommer till insikt om vart vi är på väg. Landshövdingen och förre försvarsministern Anders Björck (M) har nog varit vaken länge, och föredrog därför att hoppa av sin post som ordförande i Försvarets underrättelsenämnd (FUN) i förtid. FUN kontrollerar bl.a. FRA.

När jag idag slår upp debattsidan på Norrtelje Tidning får jag se helgens tankar på pränt i Kristian Krassmans och Johan Westerholms inlägg. Ett inlägg från två socialdemokrater! Hjälp, saker och ting stämmer inte längre. Jag som, med undantag för en kort period då jag var aktiv när Miljöpartiet kom in i Riksdagen, bara röstat borgerligt. Jag tror t.o.m. att jag har röstat med högerpartiet när Kjell Jansson (M) och Göran Pettersson (M) fortfarande gick i kolt. Jag var också engagerad när den borgerliga alliansen bildades och marknadsförde sig år 2006. För mig har begrepp som frihet, integritet och rättvisa varit synonyma med moderat politik, men hur är det egentligen idag …?

”Oron för intrång i privata sfären måste tas på allvar” är rubriken på dagens debattartikel. För mig är den oron så stor att jag t.o.m. kan komma att överväga om jag skall rösta helt annorlunda nästa år om arbetarekommunens motion lämnas in och bifalles vid den socialdemokratiska partikongressen i höst. Visst anar jag att det ligger en hel del valteknisk taktik i och med denna motion, dummare är jag inte, men jag gillar budskapet. Kanske kommer även Centerpartiet på andra tankar, jag vet att det finns många röster bland deras väljare och representanter som har en annan syn på integritetsfrågorna än den borgerliga alliansens officiella ställningstagande. Kanske har även Norrtäljes egen centerriksdagsman Per Lodenius kommit på andra tankar när det gäller FRA-lagen än de åsikter han redovisade i midsommarveckan förra året? Då kan det ju bli riktigt kul i kommunalpolitiken i Norrtälje.

Även en gräsrot kan med lite näring bilda en hel gräsmatta!


Gunnar Hellström

3 kommentarer:

Anders sa...

Till Morfar Gunnar, om du hoppar in här och läser.

Jag förstår att det är lätt att tro att det kan vara valtekniskt tänkt att lägga en sådan här motion.

Men verkligheten är den rakt motsatta. För de som är politiskt aktiva och som har någon form av politisk karriär att ta hänsyn till, ser jag denna motion som modig att skriva, lämna in och ställa sig bakom.

Jag, en författare, som till vardags är anarkist och därmed inte har några som helst politiska ambitioner, kan med lätthet skriva vilka motioner som helst. Det kostar mig ingenting i politisk hänsyn, rävspel osv.

Jo, det kostade mig 200 kronor, har jag för mog, att gå med i SAP.

Som medlem upptäckte jag att jag hade rättigheten att skriva motioner, men med min totala oerfarenhet kring hur och när och var man lämnar in motioner, hade jag aldrig klarat det själv. Jag hade heller inte klarat att skriva och formulera den själv, så författare jag är.

Jag berättar detta bara för att visa graden av "Politisk obundenhet" denna motion har.

Vi som skrev hör till i ett parti, SAP, men egentligen riktas denna motion till hela riksdagen, men så kan vi medborgare tyvärr inte skicka in motioner, vilket ju nästan vore önskvärt.

Nå. Tillsammans skrev vi en väldigt behövlig motion.

Den bara behövs. Oavsett politisk färg. Och den måste gå igenom.
Annars är landet farligt ute.

Tänka sig vad, en anarkist som känner sig tvingad att hoppa in i demokratin för att saker börjat gå alldeles på tok för snett!

Jag valde SAP.
Hoppas vi ses i partiet! ;)

Anonym sa...

Jaa du Krassman. Det kan inte vara lätt för dig att behöva avstå från att kommentera din partibroder Jan E Johanssons vidlyftiga affärer. Men du har lyckats med det. Grattis! Tur att det inte rörde en politiker i Alliansen. Då hade du väl knappt fått någon ro i kroppen förrän du fått avreagera dig på hur giriga de "borgeliga" är som ska sko sig på sjuka människor och bostäder. Näe, du sitter där på fimmelstången med byxorna nere utan att skämmas (som vanligt). Ni Socialdemokrater, där Jan E hör hemma, har väl aldrig levt som ni lärt. En partibroder som ena året ömkar över de bostadslösa för att nästa år hyra ut bostäder till ockerpriser. Bostäder köpta för pengar som är övervinster från att att privat ha vårdat sjuka människor för våra skattepengar. Ett sjufalt fy skäms för er Socialdemokrater som har egen gräddfil där de skrivna ordet gäller för alla utom er själva. Feghetens ljus faller över dig som av missriktad lojalitet ännu inte vågat ta avstånd från din partibroders promiskuösa hanterande av våra skattepengar.

Krassman sa...

Anonym: Inga kommentarer i dagsläget. Möte imorgon.