lördag, juli 03, 2010

12 miljarder skäl till att rösta rödgrönt

Moderaten Kent Persson skrev igår ett inlägg på sin blogg där han presenterade 10 skäl till varför Alliansen skulle vinna valet i höst. Kan ju känns som ödets ironi men idag så levererar Mona Sahlin, Peter Eriksson och Lars Ohly 12 miljarder anledningar till varför man skall rösta rödgrönt den 19:e september.


Beskedet som de rödgröna levererar idag är att de ska möta skattesänkningar från regeringen med satsningar på jobb, välfärd och klimat. Något som Mona Sahlin och Thomas Östros skrev om tidigare i veckan. Om regeringen föreslår nya steg i inkomstskatteavdraget eller ytterligare sänkt skatt för höginkomsttagare kommer de rödgröna att lägga lika mycket på välfärd, klimat och jobb.

Skulle regeringen, mot förmodan, föreslå i kommande utspel att satsa mer pengar till välfärden kommer de rödgröna att matcha varje satsad krona från borgerligheten. Det betyder att de rödgröna konsekvent kommer att satsa 12 miljarder mer än den borgerliga alliansen som påstår sig värna om välfärdens kärna. Ett värnande som resulterat i 33 000 färre anställda inom den skattefinansierade välfärden.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / DN2 / Aftonbladet / Expressen / SvD2 /

Nymedia på detta:
Kent Persson / Peter Högberg / Peter Andersson / Roger Jönsson / Jinge / Martin Moberg / GP / Nonicoclolasos / Ekonomisten utan hälsa / S-Buzz /
Röda Berget / Kent Persson2 / Peter Soilander /

Krassman / In Your Face

7 kommentarer:

Anna Blixt sa...

Haha,

"Vi ska bränna 12 000 000 000 kronor MER än alliansen. Vi säger inte vad pengarna ska gå till, vi kan inte göra en ordentlig budget för vi vet inte hur mycket alliansen satsar än, och vi säger inte varifrån pengarna ska tas (men ni kan satsa på att det blir ni löntagare som får betala)".

12 miljarder skäl att skicka den rödgröna ledningen på ekonomisk grundkurs...

Krassman sa...

@Anna Högberg
Men om du läser den budget som de rödgröna lagt tillsammans så står det där vad de 12 miljarderna som vi presenterade i maj kommer att gå till.

Vilka skattesänkningar eller satsningar som kommer att göras under mandatperioden vet liksom inget parti i dagsläget Anna. Tror faktiskt inte du läst artikeln för du har ju fått det mesta om bakfoten.

I länken nedan finner du den rödgröna budgeten som lades i maj månad. Som redan där satsar 12 miljarder mer på välfärden än den borgerliga budgeten, vilket jag ser som en investering och inte att bränna pengar.

Läs den så får du din grundkurs i argumentation för dina framtida kommentarer på min blogg. Trevlig läsning och välkommen tillbaka.

http://www.rodgron.se/wp-content/uploads/2009/10/R%C3%B6dgr%C3%B6ntbudget.pdf

Linnea sa...

De rödgrönas budget har sågats av experterna och den går inte ihop sig. Som ekonom kan jag säga direkt att den är under all kritik. Det går inte ihop sig helt enkelt och de skattehöjningar som skulle krävas skulle bli direkt destruktiva för vår ekonomi.

Ledsen, men de ekonomiskt kunniga ser genast att det där inte håller.

/Linnea, gymnasielärare i ekonomi

Krassman sa...

@Linnea
Experterna, vilka är det nu då? De som är experter på politik eller? . Ekonomin går inte ihop sig skriver du, jag hoppas att du är medveten om att den borgerliga regeringen har reducerat ett överskott på 80 miljarder från 2006 till ett underskott på för i år 14 miljarder.

Vad kallar du som är ekonom dessa siffror för? Vad kallar du om att Socialbidragen i över 85% av kommunerna ökar och att 33 000 inom välfärden blivit av med jobbet, jag kallar det destruktivt.

De rödgröna har lagt 15 stycken budgetar vid makten som har varit i balans och lämnat överskott som nu den borgerliga regeringen gjort av med i form av skattesänkningar för de som har det bäst ställt istället för att satsa på Sveriges välfärd. Du kanske tycker det är bra men jag har min fulla rätt att inte göra det.

PeO i hettan sa...

"Beskedet som de rödgröna levererar idag är att de ska möta skattesänkningar från regeringen med satsningar på jobb, välfärd och klimat."

Lite intressant att Reinfeldt aviserar slut på skattesänkningar.

Sen känns det ju lite som nån slags floskelbingo på hög nivå när du skriver att "kommer de rödgröna att matcha varje satsad krona från borgerligheten.". Handlar det valet nu bara om dessa fiktiva (fiktiva som i förmodade skattehöjningar under 2012-2014 som SVMP inte vågar nämna idag?) 12 miljarder eller nåt mer? S sjuka fixering vi denna fråga gör ju att man börjar undra om ni förvandlats till ett enfrågparti? Vår framtid i Sverige handlar ju om såå mycket mer. När skall ni inse att ni målat in er i ett hörn med er valtaktik? När ca 93%-94% av befolkningen har jobb? När kurvorna pekar uppåt? När förtroendet för den sittande regegingen vida överstiger ett skrämmande alternativ - Sahlin och den där mesen Östros upnbackad av en f.d kommunist och ett par miljömuppar mer oklara agendor?

Krassman sa...

@PeO behöver komma ur solen ett tag
Säger han ja, för 2011. Samtidigt som samtliga av hans andra partier inom Alliansen alla lovat skattesänkningar direkt om dom vinner valet.

Att kommentera resten av ditt yrande på grund av solsting spar jag till en annan dag PeO. Valet den 19:e september handlar om vilka visioner och hur man vill att vårt samhälle skall utvecklas. Inte mycket sådant i Reinfeldts lilla tal inte.

PeO sa...

Aha, du börjar bli lite pressad :-). "Yrande" brukar du inte normalt använda för att kommentera dina meningsmotståndare.

Du pratar och pratar om de arbetslösa men på vanligt, traditionellt S-maner glömmer du bort den vanliga medel-svensson som knappast känner igen sig i ert nuvarande program. Därav de låga siffrorna för förtroendet för bl.a Mona Sahlin och Östros. Väljarkåren ser inte vad i försöker åstadkomma.