torsdag, juli 01, 2010

Hägglund söker en plats i solen

Idag så sparkar Göran Hägglund från KD in vidöppna dörrar. Desperationen hos Hägglund efter uteblivna skördar av kampanjen kring verklighetens folk som skulle dra till sig myror likt socker blir allt mer uppenbar. Likt den sista turisten på stranden söker han nu en plats i solen där han skall kunna servera sina värdekonservativa moralkakor.


Hägglund vill att man skall rösta på honom för att han som politiker inte skall påverka ditt liv och jag tycker att vi alla gör gemensam sak den 19:e september och gör så att han inte får något som helst inflytande och makt. Det är det han vill och med tanke på hur opinionen resonerar så är det på väg att bli verklighet. Verklighetens folk ger Hägglund och han parti strax över fyra procent i sympatier, ett existensberättigande som räddas på decimalen.

I sin artikel så använder Hägglund gamla skrönor för att påvisa att det råder en snedvriden ansvarskultur inom våra myndigheter och förvaltningar. Hägglund skriver om självklarheter som att myndigheter ska bemöta medborgare och företag med respekt och serviceanda och att myndigheterna är till för medborgarna och inte tvärtom. Den dörren är redan öppen Hägglund, alla håller med dig och visst kan det bli bättre.

Men tänk om Hägglund skulle våga att ge sig på en mer korrekt problembeskrivning än att få detta att handla om kundanpassning, lippservice och biobiljetter som kompensation för utebliven service från våra samhällsfunktioner. Tänk om Hägglund kunde visa på politikens ansvar för att få dessa verksamheter att fungera.

Politiken har levererat otaliga omorganisationer och nya regler för bland annat försäkringskassan. Nedskärningarna inom välfärden under den gångna mandatperioden har resulterat i 33 000 färre anställda. A-kassornas kontinuerligt ändrade regler har medfört ökade handläggningstider och de nya arbetsgivarintygen har utökats till fyra sidor istället för en. Vilket resulterar i en flod av felaktigt ifyllda blanketter.

Men vadå, allt handlar väl om de anställdas inställning eller? Men det är okej Hägglund, vill du att alla myndigheter som inte klarar sina uppdrag – som att ordna dagisplats eller betala ut sjukpeng inom en viss tid, bör åläggas att betala extra ersättning för att kompensera de enskilda som drabbas så är jag med. Visa mig bara vad det kostar och hur du tänker finansiera det hela, för du vill väl inte höra att Reinfeldt kallar detta för ett fusk förslag.

Gammelmedia på detta:
SvD

Nymedia på detta:
Helene Sigfridsson / Livskraft och politik / Alltid rött alltid rätt / Trettioplus / Självgod och bitter / Emil Broberg / Marita Engström / Guero /


Krassman / In Your Face