torsdag, juli 08, 2010

Socialdemokraternas dag i Almedalen
Idag är det Socialdemokraternas dag i Almedalen och fokus på Mona Sahlin och partiet dominerar i media. Synovate levererar idag en undersökning som gjorts inför partiets stora dag och jag kan konstatera att man väljer att måla allt i en färg, nämligen svart. Enligt mätningen så är det nämligen bara problem för Socialdemokraterna.

Rapporteringen i media har kretsat myckt kring skattefrågorna och underökningen pekar på att det finns en oro för förändringarna inom skattepolitiken som vi står för. Samtidigt så efterfrågas en stabil politik och ordning på statsfinanserna och väljrana vilket ger en något annan bild än den som dagen mätning visar. Så sent som igår meddelade Riksgälden att statens underskott beräknas bli 5 miljader högre än tidigare prognoser och landar nu på ett underskott för 23,8 miljarder.

Att något måste göras är uppenbart och det har ju även Reinfeldt insett. Han vill inte se några ytterligare skattehöjningar för det kommande året, samtidigt som de tre övriga partiledarna inom alliansen skriker om ny skattesäkningar. Det faktum att vi först den 19:e september i år har möjlighet att välja vår första kvinnliga statsminister utamanar många och provocerar om möjligt ännu fler men att Sverige behöver ett nytt ledarskap är uppenbart. Sverige behöver en ny politik där människors möjligheter tillvaratas och där fler drömmar förvekligas, det är dags för regeringsskifte.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / SvD / Aftonbladet / DN3 /

Nymedia på detta:
Peter Andersson / Kulturbloggen / Peter Högberg / Martin Moberg / Claes Krantz / Ulrika Falk / Jonas Sjöstedt / Kent Persson /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO Agitatorn sa...

Låter ju fint men... det där om NYTT ledarskap klingar ganska falskt. Det är ju tvärtom samma gamla S märkta ledarskap som styrt Sverige i decennier. Könet på ledaren spelat ju ingen roll - eller om ni påstår att den gör det är det ju dumt i allra högsta grad.

Vi behöver ett ledarskap ja. Men inte ett ledarskap som kohadlar om makten med fd kommunister och miljöpartister som man inte vet var man har på en politiskt skala. Ett ledarskap som tittar bakåt mot svunna "storhetstider" och inte har några visioner alls kvar. Ett parti som desperat har kört in sig i en strategisk (val-) gränd om arbeten när verkliheten handlar om såå mycket mer. Ett parti som valfläskar om hur mycke man komme ratt satsa på välfärden när alla vet att det inte handlar om X miljarder hit eller dit utan om en ny syn på Sverige och hur vi skall forma vår framtid - inte forntid.

Men främst av allt - vill vi ha en "ledare" som Mona Salin som velar och tvekar och inte visar upp nån vidare förmåga att skapa förtroende och samsyn inom sin rödgröna röra. Som den nödlösning hon de facto är vill nog ganska många i Sverige INTE ha henne som stastminister. Se mtningarna som pekar på detta, 1 av 5 har förtroende för henne. Skall vi bygga framtiden på en ledare som "folket" inte litar på?