torsdag, juli 22, 2010

Har du aktier i BP?

Inte för att jag på något sätt har kolla på aktiemarknaden och vad som händer och fötter på den samma men om du har aktier i BP så är mitt tips att det är läge att sälja dom. Jag tycker nämligen att företagets hantering av oljekatastrofen i Mexikanska gulfen passerat alla tänkbara moraliska aspekter, och då kan man väl säga att jag haft väldigt lång stubin den här gången.

Det har visat sig att BP manipulerat ett antal bilder för att på så sätt ge sken av att man varit mer aktiv med arbetet med att täta läckan och hantera oljespillet än vad men egentligen varit. Vi har tidigare sett rapporter om att BP försökt att kontrollera nyhtesflödet kring katastrofen. De som arbetar med att sanera stränderna har inte fått tala med journalister och det har funnits vakter som har haft till uppgift att mota bort journalister från stränderna i de drabbade områdena. Så detta med bilderna kommer väl egentligen inte som en shock.

Americablog var först ut med att visa den första manipulerade bilden och nu så har nästa avslöjats. BP hantering av krisen har varit en usel, och manipuleringen av bilderna som nu plockats bort från BP:s hemsida har varit, om möjligt, ännu sämre.

Vilka bilder som mer än dessa två är manipulerade återstår att se, men att det kan finnas mer som inte stämmer i BP:s rapportering om katastrofen ser jag som mycket troligt. Amerikanska myndigheter har kontinuerligt överprövat och korrigerat siffror kring katastrofens effekter och dessa avslöjanden om de manipulerade bilderna kommer knappast att gangna BP:s relationer, med någon.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / SvD2 / Expressen / DN /

Nymedia på detta:
Allra Underdånigast / Törnebohms blogg / Röda Malmö /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Björn Fridén sa...

Jag käkade precis lunch med John Aravosis. Han uppger att boggen har skvalpat på över en halv miljon unika besökare om dagen i tre dagar