söndag, juli 04, 2010

Skatteminsiter Reinfeldt

- Jag använder politiken för att skapa jobb, sade Fredrik Reinfeldt under utfrågning av TV4:s panel som gjorde ett par timmar innan Reinfeldt skulle hålla sitt tal i Almedalen. Kvällen till ära så var snarare Sveriges skatteminister istället för statsminister som stod i talarstolen. Det talades skatter på längden och tvären och att ämnet är Reinfeldts favorit ämne var det nog ingen som missade. Men visst så har dagen bjudit på överraskningar.

Det absolut viktigaste i hela den borgerliga jobblinjen, det som skulle göra så att jobben skulle komma och att utanförskapet minska, har varit jobbskatteavdraget. Varje gång någon frågat den borgerliga alliansen om hur arbetslösheten skall motverkas så har det varit jobbskatteavdraget som varit universallösningen på problemet. Man har minskat på Komvux, slaktat merparten av arbetsmarknadsutbildningarna och gjort om sjukförsäkringen till förmån för denna fantastiska lösning.

Idag meddelade Reinfeldt att det inte blir några skattesänkningar för nästa år. Man släpper helt enkelt sitt så hårt försvarade jobbskatteavdraget som skulle fixa jobben, bara så där. Något annat som är intressant är att de övriga borgerliga småpartierna har lovat skattesänkningar i valrörelsen. Men de kommer väl naturligtvis att vika ner sig om de vinner valet. När det gällde arbetslösheten levererade Reinfeldt bara varmluft och gjorde alltså klart att sitt universalverktyg för jobben inte fungerat.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / SvD2 / DN2 / Expressen / SvD3 / DN3 / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Tokmoderaten / Jinge / Per Altenberg / Kulturbloggen / Mats Engström / Johanna Graf / Alltid rött alltid rätt / Alliansfritt Sverige / Per Ankersjö / Martin Moberg /


Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Daniel sa...

Men så var ju också alliansens arbetslinje bara en ursäkt för att sänka skatterna och skära våldsamt i trygghetsystemen. När Reinfeldt säger att den är lyckad så är det ju det han menar.