söndag, juli 18, 2010

Jobblinjen gäller även kungahuset

I Expressen kan vi idag läsa att Sveriges nya prins även han omfattas av jobblinjen. Enligt tidningen så är jobbschemat redan klart för prinsen, och det är sannerligen inte någon semester. Knappt har han och Viktoria kommit hem från smekmånaden så sätter hovet prinsen på tunga arbetsuppgifter.


Den 21 augusti ska Daniel tillsammans med resten av kungafamiljen vara i Örebro på ett evenemang, och i slutet av augusti skall han vara med när kungafamiljen uppmärksammar Karolinska Institutets 200-årsjubileum. Slit och släp för vår nye prins med andra ord. Det känns skönt att höra att han verkligen får slita hund för titeln och apanaget.

Sten Hedman, mångårig kungaexpert, är övertygad om att hovet och kungen har en klar strategi för Daniels roll som prins. - Jag tror också att kungen kan komma att lägga många av de längre jobbigare utlandsresorna på kronprinsessparet. Det blir också en bra signal utåt - fräscht och nytt, konstaterar Hedman.

Kungahuset kan ge många signaler men att någon av dessa skulle kännas fräscht och nytt är inget som jag uppfattat. En artikel med spekulationer om prinsens "tunga" arbete som betalas med våra skatter ställt i perspektiv till den verklighet som många andra har gör att arbetsbördan för prinsen inte blir något annat än ett dåligt skämt och att kungahuset framstår mer som en parodi på sig själva.

Gammelmedia på detta:
Expressen
/


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: