torsdag, april 14, 2011

1278 dagar kvar...

I dag, som tidigare dagar så dyker Håkan Juholts namn upp lite här och var i media. Han har under dagen gjort valrörelsedebut i Göteborgs trakten, inför det stundande omvalet i Västra Götaland. Juholt, tillskillnad från Fredrik Reinfeldt, tvekar inte när det gäller att skapa kontraster i politiken och visa på närvaro. Reinfeldt håller låg profil och vill inte debattera, Juholt ställer borgerliga skattesäkningar mot Socialdemokratiska satsningar inom sjukvården.

Den borgerliga strategin för att måla deras bild av vad som är viktigt i politiken är uppenbar. det handlar om att tala över folkshuvuden och inte kliva ner från elefenbenstornet. Juholt beskriver det mycket träffsäkert. – Jag förstår inte varför Anders Borg ställt upp på fyra debatter mot Tommy Waidelich när vi inte lagt vår ekonomiska vårmotion – samtidigt som Reinfeldt inte vill ställa upp på en debatt om sjukvården där vi har en tydlig och klar politik. Det är obegripligt, säger Juholt på en pressträff under valarbetet.

Skillnaderna inom svensk politik blir allt mer tydliga, och kontrasterna mellan de politiska alternativen kristalliseras. Vi ser en initiativlös regering som lappar och lagar den hårt kritiserade sjukförsäkringen istället för att göra rätt. Vi ser en regering vars lösning på allt är skattesäkningar för de som har jobb på några hundralappar till. Att den sittande regeringen inte är intresserade av ett samhällsbygge där alla inkluderas är uppenbart. Men om 1278 dagar är det val, vilket betyder att alla har gått om tid att förstå innebörden av social demokrati och ett närvarande ledarskap.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / SvD2 / SvD3 / Politikerbloggen / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Röda Malmö / Håkans blogg / Angie Roger / Monica Green / Johan Westerholm /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: