lördag, april 02, 2011

Olofsson är livrädd

I dag försöker Maud Olofsson lyfta sitt svårt skadeskjutna Centerparti upp på den politiska banan igen. Angreppet på Håkan Juholt och Tommy Waidelich första spadtag i den ekonomiska politiken blir dock inget annat än ett vittnesmål om fel fokus, bristande analys och Socialdemokratiskt hat. Olofsson räknar ut Socialdemokratin som så många gånger förr, klär gladeligen i kejsarens nya kläder och kliver för allmän beskådan. Denna gång som småföretagens frälsare och ledaren med svaren på alla frågor.

Hon ljuger likt en häst travar när hon beskriver Socialdemokraterns jobbpolitik från valrörelsen 2010. Hon hävdar på fullaste allvar att (S) ville fördubbla arbetsgivaravgiften, en lögn som verkligen visar hur desperat Olofsson är. Hon har ingen ny politik för företagen och vanan trogen lyfter hon fram gamla beslut och reformer. Precis som om att gamla attribut skulle leda till nya valsegrar. Vad den nya borgerliga politiken för ökat företagande består av vet ingen, inte minst näringsminister Olofsson själv.

Ungdomsarbetslösheten i Sverige ligger på 25 procent och Olofsson sitter nöjt och ser på. Olofsson ropar nu att en nyvald (S)-ledning skall leverera svaren på hennes frågor, men inget kunde vara mer ointressant. De frågor som skall besvaras är varför den tillväxt som sker konsekvent görs på bekostnad av de resurser begränsade resurser som vår jord erbjuder. Något som alliansens påstådda "gröna röst" borde adressera i sin egen politik. De frågor som skall besvaras är varför det finns 40 000 lediga jobb som inte tillsätts eftersom de arbetslösa saknar rätt kompetens.

En frågorna som skall besvaras är varför 10% av barnen i ett av världens rikaste länder växer upp i fattigdom. En fråga som skall besvaras är varför ett av världens rikaste länder har en sjukförsäkring som gör människor sjukare istället för friska. En fråga är varför vi har en a-kassa som ger färre än 4 procent av dem som blir av med sitt heltidsjobb, 80 procent av tidigare lön. Skall sanningen fram tror jag faktiskt att frågan om hur Centerpartiet skall hantera frågan om kärnkraften är mer intressant för Svenska folket än Mauds hypotetiska spekulationer kring valfriheten inom välfärden.

Gammelmedia på detta:

DN /

Nymedia på detta:


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: