måndag, april 11, 2011

KG, Silberstein och Reinfeldts reaktion är naturlig

Under gårdagen så medverkade Håkan Juholt på Agenda, det var en intervju som spelades in i fredags. Juholt gav svar på en rad frågor och som tidigare så låg medias fokus på den frågan som är på alla medborgares läppar och hornhinnor, eftersom det nu är dags att deklarera, nämligen skatterna. Jon Nilsson från Agenda tog upp förmögenhetsskatten, jobbskatteavdraget, RUT, bensinskatten och fastighetsskatten.Efter intervjun var det dags för expertisen och deras politiska analys, denna dag iklädd K-G Bergström och Margit Silberstein. När så väl Jon Nilsson lämnade över ordet till Margit och KG så brast fördämningarna. Dessa två storheter lyckades 5:41 gå från, att i mina ögon bemötas med respekt till att göra bort sig fullkomligt. Deras påstådda "analys" var något av det mest onyanserade jag hört.

KG Bergströms vomering över Juholts politiska anslag stänkte upp i soffan när han träffade det fina glasbordet i Agenda-studion men sin bittra galla. Bergström tog i från tårna när han deklarerade att detta inte var tillräckligt, detta var gammal skåpmat och jag tror faktiskt Bergström hade fått gårdagens datum bakom foten. Visst är det val i Västra Götaland och Örebro den 15:e maj, men att som Bergström göra sken av att det är augusti månad 2014 och valspurt är inte trovärdigt.

Det jag misstänker stör Bergström och Silberstein är att Håkan Juholt levererar och att han tydliga uppfattningar. Det verkar som att dessa två "experter" ogillar Socialdemokrater som har den framtoningen som Juholt har, och jag vet varför. Juholt visar på skillnaderna i politiken på ett tydligt och enkelt sätt, vilket gör att "experter" som dessa två blir överflödiga och deras analyser onödiga. Deras reaktion är på så sätt naturlig, för vem vill inte bli lyssnad på och vara den som levererar den sanna sanningen. Skillnaderna i politiken kommer vara tydliga 2014, och det oavsett om Bergström och Silberstein klarar att hålla sig nyanserade eller inte.

Att inte Reinfeldt vill debattera sjukvården villkor med Juholt kommer därför inte heller som någon överraskning. Familjen Reinfeldts trovärdighet i att sätta patienternas behov, före marknadens, är känd sedan tidigare. Så därför lämnar han walkover i sjukvårdsdebatten. En förlust för demokratin och en förlust för väljarna som skall få avlägga sin röst den 15:e maj. Men jag förstår Reinfeldt, vem vill inte bli lyssnad på och vara den som levererar den sanna sanningen.

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / DN / DN2 / DN3 / Expressen / Expressen2 /

Nymedia på detta:
ETT hjärta rött / Kommunisternas blogg / Veronica Palm / Annarkia / Peter Högberg / Rasmus Lenefors / Örfilar & gladsparkar / Martin Moberg / Tokmoderaten / Alltid rött alltid rätt / LO Bloggen / Johan Westerholm / Thomas Idenås / Röda Malmö / Röda Berget / Kent Persson / Klartexten / Angie Roger / Thomas Böhlmark / Jämlikhetsanden / Roger Jönsson / Peter Andersson / Stefan Wikén /


Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bergström var under valrörelsen en av få kommentatorer som konsekvent försvarade Mona Sahlin. Jag har hört honom många gånger, och han lyckas alltid hålla sig saklig. Men Juholt är ett riktigt bottennapp, imo.

Per-Arne sa...

Att K-G Bergström tycker som han tycker är väl inte så märkligt då han har ett förflutet som Moderatpolitiker i kalix kommun i Norrbotten. Det sitter liksom i ryggmärgen där att ogilla sossar kan jag tänka...

PeO sa...

Håller väl hålla med om att Bergström är lite tveksam ibland men end del av invändningarna är ju rätt. Jag menar återinföra förmögenhetsskatt. Även om det bara drabbar ytterst få är signalen helt fel. Nu blir det "å fan, sossarna vill höja skatten igen, har dom verkligen inget annat att komma med?". Rika i Sverige? Hur många promille då? Och bensiskattehöjningar när en lite kostar ca 15 kr och ökar - vilken sagolik timing av Juholt. Nä, bättre får nog Snorbromsen komma med om jag skall byta sida.

Sen är vi tillbaka i samma gamla igen. Du som S tycker Juholt är tydlig. Jag tycker han vevar tötta gamla klyschor mest hela tiden. Ännu en gång undrar jag vart det där nya tog vägen som alla yrade om för etttag sedan. Juholt är en dead ringer för Persson ca tidigt 2000 tal. Minus snorbroms.