fredag, april 08, 2011

Epidemiskt Maudsyndrom

I dag så fortsätter Lena Mellin att ondgöra sig över Socialdemokraterna och Håkan Juholts nya lagledning. Inte helt oväntat så sågar hon den nya uppställningen med fotknölarna. Hon har säkert bra argument för att tycka det hon gör, och man kan bara undra vad som är hennes syfte med sågningen.

De nya manskapet är inte tillräckligt känt och färgsprakande för att få godkänt av Lena Mellin, trist kan tyckas. Men sanningen kan ju vara den att hon tycker att den förra ledarkvartetten inom (S) under Mona Sahlin var den optimala eller att de övriga partierna i riksdagen har en sammansättning som är att föredra.

Vilket det egentligen är och var Melins sko klämmer som svårast är höljt i dunkel, precis som vad det är som gör att hon gör analysen av att de nytillträdda kvarteren får underkänt. Förändring och förnyelse gör att människors upplevelse över vad som är normen utmanas, och det gäller även politiska ledarskribenter.

Precis som i fallet Maud Olofsson så kan lång tjänstgöring motverka acceptansen för förändring och nytänkande. Jag vet inte hur länge Lena Mellin stått post på Aftonbladet men det kan ju tänkas att "Maudsyndromet" även kan drabba dom som inte heter Maud.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Knapsu sa...

Var skon klämmer hos Melin är väl inte höjt i dunkel, det är ju kärleken till Reinfeldt som tar uttryck.