fredag, april 01, 2011

Att syna kämparna istället för kampen

Så var då personfixeringen igång igen. Vem är populärast, vem vill man gå på fest med och vem skulle du köpa en begagnad soffa av? Alla dessa frågor som ställs för sätt bilden och spegla politiken genom personerna. Visst så är de två starkt förknippade med varandra, men det är uppenbart att media nu i brist på att skriva om den faktiska politiken tvingas gå tillbaka till personfixeringen. Den borgerliga regeringen är trött och saknar nya uppslag.


Socialdemokraterna ligger i startgroparna och har precis pekat ut riktningen. De politiska giganterna i detta SM i politik håller sig för stunden i var sin ringhörna och därför så synas nu kämparna istället för kampen. Reinfeldt är mer poppis än någonsin, trots att politiken inte levererar ett samhälle som ställer upp för varandra. Juholt kliver in i ringen som nybakad partiordförande men startar inte på något sätt på noll. Juholts glädje att ta sig an politiken och hans sätt att göra det på får människor att förstå att det är skillnad på vilket parti som styr över landet Falukorv.


Reinfeldt är nu systemet och systemets försvarare, Juholt är utmanaren och står för något helt annat. Förändringen inom den borgerliga politiken har blivit sin egen gisslan i jobbskatteavdrag och ökade klyftor. Sverige behöver någonting annat, men i väntan på allt detta tvingas vi ta del av personfixeringen. Kul till en början, men om media törs släppa denna fixering tillskillnad från tidigare valrörelse får vi allt se.


Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / DN / SvD /

Nymedia på detta:
Röda Malmö / Örfilar & gladsparkar / Anybodys place / Kent Persson /

Krassman / In Your Face

5 kommentarer:

JonasE sa...

Om dessa förtroende mätningar skulle börja svänga över till Juholts fördel, så har jag en känsla av att dom skulle upphöra i samma stund!!.

Krassman sa...

@Jonas E
Ha ha ha, du har säkert rätt. Vi får se hur det utvecklar sig när den dagen kommer....

Anonym sa...

Vad jag saknade i valet 2010 var just diskussioner om sakpolitik.
Det verkade som om det enda som räknades var vem som "vann" i mätningarna, det hade kanske varit en sak om där funnits någon debatt men jag upplevde nog att det valet handlade mest om marknadsföring.
Tror också att mätningarna slutar om det visar sig att moderaterna ligger sämre till ;)
Gydvan

Bettan sa...

Håller med Anonym. Jag blev fruktansvärt irriterad på att tidningarna hade professionella "retorikexperter" som skulle recensera varje framträdande av politikerna...

Spiff sa...

Jag tyckte dessa experter var på tok för överslätande när det gällde bl.a. Monas tillkortakommanden i debatterna.
Men det är klart, det låg lite i luften att hon var helt rökt och att det var synd att sparka på den som redan låg! Och just avsaknaden av sakpolitik från vänstern, var nog anledningen att vi inte fick en saklig debatt.
Jag menar när blev det fler jobb av att höja skatter och avgifter, samt att göra det svårare att anställa? För att inte tala om den finanspolitiska debatten med Ohly vid sin sida...