torsdag, april 21, 2011

Jag vill se män i kilt

Det internationella badmintonförbundet har tydligen hittat lösningen på fallande publiksiffror i kvinnornas tävlingar. Styrelsen i förbundet, som inte helt oväntat består av tio män, har nämligen beslutat att öka intresset för de allra största damtävlingarna med något så modernt och framtidsinriktat som kjoltvång. Ni läser rätt, kjoltvång, och nej det är inte ett aprilskämt. Men denna yttersta form av gubbsjuka stöter på patrull, i alla fall i Sverige.


– Det internationella förbundet förvånar. De har alltid varit lite gammaldags, men på senaste åren har det kommit in nytt folk som har verkat vara lite mer vakna, och så kommer det här märkliga beslutet. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Sveriges förbundskaptenen Per-Henrik Croona. Om denna gubbiga och föråldrade styrelse som nu avgör sportens framtid kommer att införa kilt-tvång för herrarna på de största tävlingarna framgår dock inte, men vem är förvånad.

Med denna ingång som idrottens högsta höns nu har borde väl topless på damerna vara nästa steg för ökade tittarsiffror. Men så här långt så har hallickarna i internationella badmintonförbundet alltså bara resonerat kring att en ”titt under kjolen” skall få publiksiffrorna att skjuta i höjden. Ni som vill ha ett mer utvecklat tänk bakom dessa tankar från styrelsen kan väl ta kontakt med organisationens vice president, Torsten Berg, från Danmark.

Hans kontaktuppgifter finner ni här nedan. Johanna Persson, före detta elitspelare, funderar nu på att dra igång en diskussion med hela badmintonetablissemanget om detta är något man skall acceptera. Jag delar Perssons tankar och hoppas att hon går från ord till handling. Hon kan ju börja med att ringa Torsten Berg för att se hur han resonerat kring detta upplägg. Det är utan tevkan det mest gubbsjuka jag sett på länge, och då har jag sett en hel del.Torsten Berg
Vice President – Europe
+45 7227 6709 (O)
+45 2374 1632 (m)
t.berg@bwfbadminton.org

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / DN / SvD / Expressen /

Nymedia på detta:
Monica Now / Badminton nytt / Tänkvärt! eller inte? / Ipse Cogita / Kulturchefen / Gubben vid Rämen / Mångmamma / Mr-viktig / The Land of Smiles /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

PeO sa...

Som gammal badmintonspelare (ok det var ett tag sen!) kan man ju bara gråta. Var hittar man alla dessa gubbslem som alltid verkar mygla till sig platser i diverse styrelser och liknande? Tror dom seriösa sponsorer kommer att rusa till efter detta idiotpåfund? I konsekvensens namn borde ju alla manliga spelare köra med tanga-kalosnger eller varför inte en suspensoar enbart? Så vältränade som dom är borde det ju locka massor av kvinnor till läktarna - NOT!

Krassman sa...

@PeO:
Ja det är fan så klockorna stannar, vilket jävla påhitt. Att dom inte skäms! Skulle nu kvinnor vägra gå med på detta så diskas dom väl från tävlingarna dessutom.

Jävla män att avgöra vad kvinnor skall ha på sig och inte, i tid och otid. Inför burka på plan, på killarna.