måndag, april 25, 2011

När har vi sett tillräckligt?

Ännu en fotbollsmatch har avbrutits på grund av stökiga supportrar. I dag var det matchen mellan Syrianska och AIK som abröts efter det att fyrverkerier kastats in på planen. Jag vet inte vilken gång i ordningen detta är men tydligen så verkar inte polisens, fotbollsklubbarnas och supperklubbarnas brinnande engagemang för motverka huliganerna räcka till.


Böter, spel med tomma läktare och poängavdrag har tidigare varit strategin för att motverka dessa puckons agerande. Trots detta så pågår alltså lekstugan där ett evenemang med pojkar förklädda till supporters tillåts förvandlas till huliganer och förstöra. Dessa små osäkra pojkar som vill revoltera har väl alltid funnits, men hur länge samhället skall tolerera detta är min fråga.

Inför nolltolerans mot foltbollsvåldet och så länge dessa påstådda supporters håller på så skall det vara spel inför tomma läktare. Agerandet från dessa puckon får mig som AIK:are att vilja spy, men tyvärr så kommer väl inte det heller att hjälpa. De som vill värna sporten står maktlösa, trots att de har alla möjligheter att sätta stopp för detta. När skall dom våga fatta besluten som krävs.....när skall dom våga.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 / SvD / SvD2 / SvD3 / SvD4 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Expressen4 /

Nymedia på detta:

Krulli / Peter Swedenmark / Tokmoderaten / Ipse Cogita / Röda Malmö /

Krassman / In Your Face

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu måste AIK straffas. De klarar inte av att hålla rent. Jag är ledsen men kör ner AIK i division 5.

Tyvärr vill jag vara anonym p.g.a. att jag inte kan lita på AIK.

Fotbollsvän.

Anonym sa...

Det är ju AIK:arna själva som har lösningen till problemet, men dom vill uppenbarligen inte lösa det.. Att ständigt skylla på allt och alla istället för att ta ansvar för det som sker är både fegt och dumt. Så länge en klack på 500 personer står och jublar när det kastas knallskott på domare och motståndarpublik kan man inte skylla på enstaka galningar. Det är kollektivet med supporterklubben i spetsen som skyddar de som kastar genom att inte ange dom och genom att istället välkomna dom i klacken. Så länge bråkståkarna tas emot med öppna armar av övriga supporters, av spelarna och av klubben så kommer problemen att fortsätta. Felet är inte enstaka knäppgökar som bråkar utan alla de tusentals supporters som accepterar att det sker gång på gång. När vågar någon ta tag i problemet?.. troligen inte förrän AIK spelar i div 2..

bloggare på icedaniel.se sa...

Krassman hur lyckas du att gång på gång formulera obegåvade inlägg ! Svammel, svammel och åter svammel ! Du ger inget förslag hur man ska stoppa huliganismen utan bara svammel. Dessutom PK svammel och då blir det ännu tråkigare.

Krassman sa...

@Bloggare på icedaniel:
Och vad har den store tänkaren själv för funderingar på ämnet? Mina förslag gällande nolltolerans framgår alldeles utmärkt i inlägget, spel inför tomma läktare tror jag är ett första bra steg nämligen.

Du kanske har fler och bättre förslag på lagstiftning eller att klubbarna skall betala poliskostanderna men jag kan inte hitta någrasom helst konstruktiva förslag i ditt gnäll.

Anonym sa...

Och hur skulle det hjälpa med spel inför tomma läktare? Var har AIK brustit i säkerheten? AIK jobbar proaktivt för att få bort sån här skit och för det ska man betala skyhöga böter som inte går till att stävja huliganism utan istället blir det fikapengar på förbundet.

Förjävla illa att matchen ens spelades på en arena som är så usel ur säkerhetssynpunkt.

Det är förjävla dumt och onödigt att kasta över smällare på hemmaläktaren men ett faktum du också missat är att det mesta pekar på att knallskottet som skadade domaren kom från syrianskas läktare, lyssna på tillexempel radiosportens direktsändning.

Krassman sa...

@Anonym
Sambandet
Spel inför tomma läktare = Inga idioter som påstår sig vara supporters som kastar fyrverkerier och beter sig som apor.

Anonym sa...

Tråkigt att en socialdemokrat har så lite respekt för fotbollsälskare utan istället låter vad en liten promille av besökarna ställer till med påverka din åsikt. Känns rätt typiskt det moderna socialdemokraterna. Ni har anammat ett borgerligt förakt mot fotbollskulturen - som har en tydlig bas hos unga killar från arbetarklassen.

Alla(!) supportergrupper i AIK har gått ut med ett avståndstagande. Dom har också klargjort att det är totalstopp för all form av pyroteknik tillsvidare på läktarna. Det finns ingen anledning till spel utan publik på Råsunda överhuvudtaget.

Krassman sa...

@Anonym
Som att min politiska åskådning hade det minsta med att skilja puckon från supporters att göra! Snälla du, försök dig inte på att göra den analysen igen. Resten av din argumentation blir svår att ta på allvar nämligen.

Så länge som jag följt den här frågan så kan jag konstatera att alla goda krafter som finns för att stävja tramset misslyckas. Klubbarna, supporters och polisen styrs i dagsläget av, som du påpekar, en promille av besökarna.

Du kanske har någon bra lösning på hur alla som vill skall stävja dessa puckon skall och det har jag med. Jag har presenterat mina idéer men du bara gnäller på mig och mitt engagemang.

Vill man så går det att stoppa detta. Men då krävs det att de som värnar fotbollen bestämmer sig för det oxå och inte accepterar att bli ha ratt i ryggen av promillen och firmor. Stopp för pyroteknik på läktarna har det väl varit länge, eller?