torsdag, april 28, 2011

Skenheligt är ordet du söker

Att Sofia Arkelsten gärna låtit sig sponsras på olika evenemang är känt sedan tidigare, men i dag så lyfter hon på locket på en riktig maskburk, den maskburken är Moderaternas insamlingsverksamhet. Som i ett sken av bot och bättring så klargör Moderaternas partisekreterare att man nu skall redovisa privata donationer på över 20 000 kronor per år, som ett första steg. Om det blir verklighet får vi se, och blir det en verklighet så skall det bli intressant att ta del av vad denna verklighet nu omfattar.

Inte helt oväntat så påstår sig Arkelsten att "gå före" och visa på ärlighet, samtidigt som hon ställer krav och pekar finger på Socialdemokraterna. Bilden som Arkelsten försöker klistra på oss Socialdemokrater är att vi mer eller mindre ägnar oss åt okulta insamlingsritualer. Arkelsten är pressad i ett hörn och Reinfeldt vill inte att den här frågan skall lyftas under kommande valrörelser. Nu gäller det att agera snabbt och Arkelsten försöker förtvivlat att går i opposition, genom nu kunna tänka sig överläggningar med de övriga riksdagspartiern i frågan.

Men det tåget har gått och påklistared skenheligheten från Arkelsten kommer inte bära någon frukt. Socialdemokraterna partisekreterare, Carin Jämtin levererar ord och inga visor när det gäller att komma tillrätta med smusslandet. - Sanningen är att majoriteten av riksdagens partier går före och vill ha en lagstiftning. Vi tänker fortsätta arbeta för det, säger Jämtin till TT. Det är viktigt att Moderaterna flyttat sig ett steg, men en lagstiftning är det enda som garanterar att alla partier omfattas av det, även Sverigedemokraterna, tillägger hon.

Vill du för övrigt skänka en slant till Socialdemokraterna så gör det via Plusgiro 77 33 – 9. Ange namn, adress och att pengarna ska gå till Kampfonden. Notera även att om du ger mer än 20 000 kronor så kommer du att nämnas i årsredovisningen under avsnittet intäckter. Eller varför inte start en egen insamling via Socialdemokraternas hemsida.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet /Expressen /

Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige / Röda Malmö / Ledarbloggen / Essbeck / Daniel Mathisen / Kommunisternas blogg / Mina Moderata karameller /Min politiska sida / Edvin Ala(M) / Martin Moberg / Hans Forsberg / Kulturbloggen / (S)ebastians tankar / Röda Berget / Svensson / Peter Högberg / Peter Andersson / Johan Westerholm / Thomas Böhlmark / Scaber Nestor / Filppu Filosoferar / Mikael Andersson (C) / Peter Högberg2 /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: