tisdag, april 19, 2011

Dagen vi alla väntat på!

Så kom den då, dagen vi alla väntat på. Eller kanske inte riktigt alla förresten, inte Magnus Hedman och hans advokat. I dag meddelade Högsta domstolen (HD) att man inte kommer i meddela prövningstillstånd för Hedmans dom gällande sexköp. Något som min döda sköldpadda, som jag aldrig haft, kunnat räkna ut åt Magnus Hedman och hans stjärna till advokat.


Hovrätten dömde Hedman för att ha köpt sex av 20-åriga Mariana. Domen var en del av prostitutionshärva där ett rumänskt par dömdes för att tagit unga kvinnor från Rumänien till Sverige för att sälja sex till tusentals män. Tre av de rumänska kvinnorna hade natten den 2 februari sex med Hedman och hans jämnåriga vän. Målet fick mycket uppmärksamhet eftersom hovrätten i sin bevisning lutade sig på den lägsta graden av uppsåt, nämligen likgiltighetsuppsåt. De fick även mycket kritik för det sätt som dom beskrev de prostituerade kvinnorna på.

"Hovrätten framhåller att det inte bevisats att Magnus Hedman betalat några pengar men anser ändå, till skillnad mot tingsrätten, att han måste ha förstått att de kvinnor som följde med till lägenheten var prostituerade. Kvinnorna hade utmanande klädsel, sminkning och talade engelska med kraftig brytning. Enligt domstolen borde Hedman ha insett att kvinnorna kunde vara betalda eskortflickor."

Helt klart inte den smartaste av formuleringar, men likgiltighetsuppsåtet fanns där. Efter domen så har Hedman bedyrat sin oskuld, han har även berättat under en intervjun med Malou von Sivers att han knappt vågat visa sig ute efter domen. Skammen var för stor och han berättade att han har känt sig smutsig. Även tanken på självmord har funnits hos Hedman. Att han då valde att övertalas av sin advokat att ansöka att få domen prövad hos HD är för mig en gåta, det var nämligen dömt att misslyckas.

Vad som nu skett är precis det som jag misstänkte skulle drabba en hårt ansatt Hedman, tyngd av skam och skuld. Ett avslag på prövningstillstånd medför att han återigen hängs ut som sexköparen Hedman. Genom sitt, och sin advokats, agerande har Hedman nu tagit ytterligare ett steg åt fel håll för att värna sitt x-kändisskap. Måtte han vända sig till bättre rådgivare i framtiden och hålla sig från sexköpandet, för det är fan så pinsamt.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Fan detta är ju tragik. Hedman är ju bara en i den långa raden av idrottsmän som fallit hårt och djupt. Ena dagen firad "mlvaktshjälte" nästa dag uthängd som fyllo och horbock. Ärligt talat verkar han inte vara den vassaste kniven i lådan.