fredag, april 15, 2011

Juholt: Barnkonvention skall bli lag

Håkan Juholt meddelar i dag att Socialdemokraterna nu står bakom förslaget att barnkonventionen skall bli svensk lag. - Vi har tagit ett beslut att det är väldigt viktigt att barnkonventionen blir svensk lag. Vi står från och med detta nu bakom det förslaget, meddelade Juholt när han besökte Expressens och Unicefs "Barnens tält" på Sergels torg.

Detta innebär att det nu finns en riksdagsmajoritet för ett sådant beslut. Tidigare så har Vänsterpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet krävt att barnkonventionen ska bli svensk lag. Vad Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt, och hans parti Moderaterna om att påskynda barnkonventionens införande i svensk lagstiftning vet jag dock inte.

Barnombudsmannen gör gällande att motståndarna till en inkorporering av barnkonventionen strider mot Sveriges konstitutionella och rättsliga traditioner. Även argument som att barnkonventionen inte är skriven som en lagtext och därför inte tillräckligt detaljerad för domstolarna att fatta beslut utifrån framförs från kritiker.

Nu finns det dock en majoritet i riksdagen för detta och om Reinfeldt är redo att åka på stryk i ännu en fråga kommer att visa sig. Direkt efter att Håkan Juholt adresserade sin och Socialdemokraternas kamp mot barnfattigdomen så sprang Moderaterna på bollen. Vi får väl se om Reinfeldt blixtbesöker Expressens och Unicefs "Barnens tält" på Sergels torg för att nu äntligen visa på lite politisk vilja och ledarskap, eller är han upptagen med viktigare saker.

Gammelmedia på detta:
Expressen / Aftonbladet / SvD /

Krassman / In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nuvarande svensk lagstiftning tillåter inte föräldrar att helhetsfostra sina barn. Bara "administrera" barnen är tillåtet. Barnkonventionen kommer att göra fostran helt omöjlig i Sverige eftersom den tydligt anvisar att barn skall behandlas som små vuxna dvs de anses redan som barn besitta den vuxnes förmågor och får dessutom inte tvingas till något. Fostran innebär tvång! Obegripligt för majoriteten s.k "specialister på barn" i Sverige. Därför har vi den anarki som råder i skolan och som sakta förgiftar vårt samhälle underifrån. Införande av Barnkonventionen som lag måste kombineras med ett återgivande av möjligheten att fostra barnen i Sverige till föräldrarna. Den som vill se resultatet av den svenska "ickefostran" av barn behöver bara göra en utlandsresa där redan på planet svenska barn utmärker sig å det sämsta.

Krassman sa...

@Anonym
Jag förstår varför du är anonym när du skriver dina kommentar. Vem fan vill skriva under åsikter som dina med sitt riktiga namn. Jag tror du behöver söka hjälp.

Christer Karlsson sa...

Anonym har naturligtvis helt rätt. Barn som vuxna lever alltid med ett visst tvång. Det är det som skapar drägliga relationer mellan människor. De sista decenniernas curling-föräldrar har skapat en generation som skiter i allt och alla utom sig själv. Skolan havererar, bilar bränns upp, ingen vill jobba. Detta beteende som uppenbart underminerar samhället vill nu Juholt och sossarna förstärka.

Juholt tror naturligtvis att han skall vinna populistiska poäng på att kräva att barnkonventionen blir lag. Naturligtvis är det ett rent slag i luften eftersom det mesta som återfinns i konventionen redan finns inskrivet som lag eller rättsliga principer i Sverige. Detta vet nog Juholt, men han hoppas kunna lura en och annan missledd sosse eller kommunist. Och med tanke på denna blogg verkar hans taktik lyckas.

Anonym sa...

Mycket bättre förslag än att föreslå att man ska köpa Majblommor till hela regeringskansliet som Maria larsson lär ha föreslagit meeeh...

Svenka barn och ungdomar är helt outstanding fantastiska, fikade med en 17-åring igår och jag var som vanligt väldigt väldigt glad när jag gick vidare för dagens unga har oftast en imponerande kunskap om det mesta.
Gydvan

Krassman sa...

@Christer Karlsson
Fördommar har vi alla, men de som omfattar en hel generation har jag faktikst lite svårt för. Skolan havererar skriver du, Jag ser resultat som förbättras på många platser.

Du skriver att bilar brinner, det gjordes även under upproren på 70-talet i Rågsved. Du skriver att ingen vill jobba, är det din förklringsmodell för att vi har en 25% ungdomsarbetslöshet i landet eller?

Om nu det mesta av konventionen redan är implementerat så fattar jag faktiskt hur man kan vara emot att den lagstadgas. Vad är poängen att vara mot något som redan i princip är genomfört. Är inte det som att försöka stoppa Ölandsbron Christer?

Undrar vem som är vilseledd av oss två Christer....eller vad du nu heter.