onsdag, mars 04, 2009

Kungahuset får tillräckligt som det är

Nu så kräver hovet mer pengar från regeringen. Kungen, finansminister Anders Borg och riksmarskalken ska träffas för att diskutera hur finansieringen av Kronprinsessan Victorias bröllop skall fördelas. I år får hovet drygt 112 miljoner kronor i anslag och 57,4 miljoner är kungens apanage som bland annat går till resor och representation. Förra året så höjdes apanaget till Kungahuset med fem miljoner kronor extra för att täcka ökade kostnader för kronprinsessans Victorias ökade representation och engagemang. Något som jag kan tycka är märkligt eftersom det borde betyda att kungen själv inte är lika aktiv på olika typer av engagemang.

Du glömmer väl inte underskottet du redan skapat Anders?

Hur mycket mer skattebetalarna skall skjuta till i dessa kristider för att inte leverera ett "påvert" bröllop till vårt kungahus är inte känt i dagsläget. Jag kan dock tycka att kungahuset får klara sig på sitt redan höjda apanage precis som de flesta andra får göra när det vankas bröllop. Hörde Anders Borg för någon dag sedan när han drog alla tänkbara kopplingar till kalla vintrar och svält som är tänkbara för att beskriva den ekonomiska framtiden för nationen. Anders Borg berättade då att han skulle vara mycket försiktig och ansvarsfull när det gäller det ekonomiska och jag hoppas att han har samma inställning på detta kommande möte med kungahuset. De skattesänkningar Anders Borg redan beslutat gör ju att staten måste låna 90 miljarder under 2009 för att klara sin utgifter så jag kan inte tänka mig att det blir så mycket över till bröllopet men det är väl en fråga om prioriteringar.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet
, DN
, SvD, Aftonbladet2

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Kurt sa...

Om nu monarkin är så populär, så borde det väl inte vara något som helst problem att låta företag och/eller privatpersoner betala bröllopet. Det finns säkert gott om företag som kan tänka sig att sponsra denna typ av evenemang, och kungen kunde ju också bära reklam ett par år.

Anonym sa...

Knugen har egna pengar!!!! Vi vanliga får betala från egen ficka!!!
grrrrr.....

Anonym sa...

Kära betalande medborgare!
I aftonbladet kan vi idag bevittna hur pappa kungen ber oss skattebetalare öppna plånboken ett litet snäpp för att finansiera bröllopet. Eller ja, jag tycker kungen skulle kunna fråga oss direkt och inte gå genom folk "jag iaf inte känner särskilt väl". Vad är de pappa kungen glömt att räkna in i budgeten nu? Tranbärssylt till kycklingen? Dubbelvikta servetter med guldbrodyr? En dj till festen?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4552078.ab

Jag ser att även många medlemmar "glömt" att skriva i listan. Så gå in och skriv på.

http://www.namninsamling.com/skattebetalarnas_inbjudan

Anonym sa...

REPUBLIK NU!

Anonym sa...

är det inte på tiden att man kan få välja att betala skatt till kungahuset eller inte precis som man väljer att gå ur kyrkan?

Anonym sa...

Dom får väl skaffa sig sponsorer? Alla skvallerblaskor som kommer att ha Danne och Vickan på löpsedlana de närmaste 5 åren får punga ut. Eller starta en insamling. En gala på TV4 med Tomas Ledin och ett gäng andra feta föredettingar. Släng in Laleh så blir så där mysigt integrerat och fint. Yuäck!

Anonym sa...

Se min blogg: http://stoppabrollopet.blogg.se/

Anonym sa...

I sann konservativ anda ska fadern stå för dotterns bröllop. Riktigt snålt att be om bidrag speciellt när man har pengar. Sådant beteende uppmuntrar Jan Emanuel beteenden.
Lite stolthet måste man ha. Staten (skattebetalarna) kan stå för säkerhetskostnaderna och en present.